BioInvent söker Processingenjör inom cellinjeutveckling och storskalig cellodling

BioInvent söker Processingenjör inom cellinjeutveckling och storskalig cellodling

Vi är experter på antikroppar och cancerbiologi och vi arbetar för att utveckla immunonkologiska läkemedel, som påtagligt förbättrar behandlingen av cancersjukdomar och förlänger cancerpatienters liv. Vi arbetar med både forskning, produktion och kliniska försök. Vill du vara med och bidra till att skapa resultat inom forskningen mot cancer och vara en del i vår spännande framtid så är du välkommen att bli en del av vårt positiva och engagerade team.
Tillsammans är vi alla med och bidrar till vår spännande framtid och nu välkomnar vi dig att bli en del av vårt team som vår nya processingenjör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Denna tjänst som processingenjör hos oss innebär att du arbetar med storskalig odling av celler (huvudsakligen
CHO celler). Cellerna används för produktion av biologiska läkemedel. Dina arbetsuppgifter inkluderar uppskalning och överföring av processer från utveckling till GMP-produktion, processförberedelser och produktionsstorlekar upp till 1000 liter.

Dokumentation, information och kommunikation, både internt och externt, är en del av ditt arbete.

Arbete med rening av proteiner kan också förekomma.

Profil
Du är ingenjör eller motsvarade med tidigare erfarenhet av odlingsprocesser i bioreaktorer. Du har minst 3 års erfarenhet av läkemedelsproduktion enligt GMP.

Du trivs i en miljö där du får arbeta kvalitetsmedvetet, då det i ditt ansvar ligger även att säkerställa att dina uppdrag och uppgifter utförs inom ramen för våra SOPar och metoder.

Som person är du noggrann, strukturerad och ansvarsfull, men samtidigt effektiv, drivande och kreativ. Har ett intresse av större processutrustningar och styr/reglerteknik.

Personlig lämplighet är av stor betydelse och vi tror att du har ett starkt engagemang och en god samarbetsförmåga. Du förstår vikten av att uppnå resultat och hålla deadlines. Du är entusiastisk, har en vilja att lära dig nya saker och tycker om att skapa resultat både individuellt och tillsammans med teamet.

Vi arbetar på en utpräglad internationell marknad, vilket innebär att du måste behärska engelska i såväl tal som skrift. Du kommer även att ingå i våra projektteams och kommer att vara expert i dialogen med våra kunder.

Övrigt
Tjänsten är en heltidstjänst baserad i Lund. Arbetstiden är främst dagtid, men tjänsten kommer till viss del även vara förenad med visst jourarbete under helger eller kvällar, samt kan komma att ingå i företagets beredskapsstyrka.

Ansökan
Vill du vara med och bidra till cancerforskningen som en del av BioInvent och vår spännande framtid och du dessutom passar in på beskrivningen ovan så tveka inte att skicka in din ansökan till oss!

Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) via https://careers.bioinvent.com/ senast den 16 augusti
2020. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

BioInvent är medlemmar i Innovations- och kemiarbetsgivarna och följer tjänstemannaavtalet, våra fackliga kontaktpersoner är: Fredrik Wiberg, Akademikerföreningen & Jenny Nilsson, Unionenklubben
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Hälsa & Sjukvård, Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://bioinvent.com
Sista ansökningsdag 16 aug 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

BioInvent International AB (publ) (OMXS: BINV) är ett företag i klinisk fas som identifierar och utvecklar nya och first-in-class immunmodulerande, antikroppar för cancerterapier, med två pågående program i kliniska fas l/ll-studier för behandling av hematologisk cancer respektive solida tumörsjukdomar. Två prekliniska program i solida tumörer förväntas gå in i kliniska studier före slutet av 2020. Bolagets validerade teknologiplattform F.I.R.S.TTM identifierar samtidigt både målstrukturer och antikroppar som binder till dem, och genererar många lovande nya läkemedelskandidater för att fylla på bolagets egen kliniska utvecklingspipeline eller för ytterligare licensiering och partnerskap. Bolaget genererar intäkter från forskningssamarbeten och har licensavtal med flera ledande läkemedelsföretag, samt från produktion av antikroppar för tredje part i bolagets helt integrerade anläggning. För mer information se www.bioinvent.com