Junior testingenjör till Axis Communications

Junior testingenjör till Axis Communications

Vi söker dig med högskoleutbildning inom mjukvaruutveckling för spännande tjänst hos branschledande Axis Communications. Är du en driven problemlösare, älskar programmering och har ett stort teknikintresse? Då är det här tjänsten för dig!

Dina arbetsuppgifter

Här ligger problemlösning i fokus! I rollen som testingenjör är du med i hela testprocessen, från kravställning och utveckling till färdig produkt. Som testingenjör ingår du i ett team med både seniora och juniora testare och kommer att testa nyutvecklade videoprodukter (nätverkskameror alt. Access Control) i olika stadier av utvecklingsprocessen. Testningen är på systemnivå och sker både manuellt och automatiskt med såväl scriptade som utforskande metoder. En mycket bra introduktion och ett väldigt hjälpsamt klimat gör att du utvecklas snabbt, som nyexaminerad är det en riktigt bra start! Om du drivs av att hitta lösningar, älskar programmering och teknik så är det här tjänsten för dig!

Andra exempel på arbetsuppgifter är:
 • Analys och utveckling av nya testfall
 • Utveckling av testprocesser och metoder
 • Testplanering
 • Rapportering av teststatus inom utvecklingsprojekt
 • Delta i aktiviteter gällande verifiering och validering
Din profil

Som person är du kommunikativ, lyhörd, kvalitetsmedveten och en sann problemlösare. Du trivs med att styra över och driva ditt eget arbete framåt och du har en kapacitet att hantera flera uppgifter samtidigt. Vi söker dig som har ett brinnande och genuint intresse för teknik, test och kvalitet.

Skallkrav:
 • Högskole- eller civilingenjör inom data/elektro, systemvetenskap eller motsvarande
 • Grundläggande programmeringskunskaper, med fördel i Java/Javascript, Python eller liknande
 • Erfarenhet från Linux, antingen från skolan eller egna projekt
 • Viss erfarenhet av GIT eller liknande versionshanteringssystem
 • Förståelse för nätverk och deras uppbyggnad
 • God kunskap och förståelse för datorer och operativsystem
Meriterande:
 • Analys av TCP/IP-protokoll med Wireshark
 • Kunskap om mjukvarutest (från specifik kurs inom testning alternativt projektkurs)
Villkor

Ort: Lund
Omfattning: Heltid
Start: omgående
Urval: Sker löpande, så var snabb in med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Tone Ledje
Telefon 0723-016159
Område Lund
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Framtiden
Sista ansökningsdag 16 feb 2021 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axis Communications är en global och marknadsledande innovatör med huvudkontor i Lund. Huvudfokus ligger på företagets nätverksbaserade videövervakningssystem och ökad säkerhet för miljoner människor runt om i världen. Företagets innovativa lösningar ökar säkerheten bland annat på flygplatser, fängelser, i detaljhandeln, på universitet och banker. Kulturen hos medarbetarna präglas av en hjälpsamhet och ödmjukhet samtidigt som alla vill utvecklas och bli bäst på det de gör. På huvudkontoret i Lund jobbar ca 1900 personer och globalt totalt 3000, det finns med andra ord mycket stora utvecklingsmöjligheter inom företaget!

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.