Alfa Laval i Lund söker Team Leader till produktionen GCC Make

Alfa Laval i Lund söker Team Leader till produktionen GCC Make

På Alfa Laval anstränger vi oss alltid lite extra för att klara de allra tuffaste utmaningarna. Vår drivkraft är att skapa framgång för våra kunder, människorna och planeten. Detta kan bara uppnås genom hängivna och nyfikna människor. Nyfikenhet är gnistan bakom goda idéer. Och goda idéer genererar framsteg.

Som en del i vårt team trivs du på en mångsidig arbetsplats där du kan vara med och påverka. Du är här för att göra skillnad. Vi bygger ständigt broar mot framtiden med hållbara lösningar som har en inverkan på vår planets mest brådskande problem. Vi gör världen lite bättre. Varje dag.

Är Team Leader ditt nästa steg i karriären?

Om jobbet

Vi söker tre Team Leader till olika avdelningar, Small, Large, High Volume.

Som Team Leader strävar du alltid efter att göra det lilla extra. Du visar vad det innebär att arbeta på Alfa Laval genom ditt sätt att vara, i din relation till andra medarbetare och genom att alltid leverera ett mervärde till kunderna.

Team Leader är gruppens lagkapten och du coachar gruppens medlemmar i det dagliga arbetet.
Som Team Leader kommer du att:
 • Planera den dagliga driften för att säkerställa att resultat uppnås
 • Administrerar order i vårt affärssystem
 • Stödja gruppen i det dagliga arbetet
 • Övervaka säkerhet, kvalitet och avvikelser tillsammans med Team Manager (TM)
 • Tillsammans med teamet och TM ta fram och ständigt förbättra SOP:er
 • Coacha och träna gruppen samt genomföra SOP audit dialog
 • Stötta driften av CSB-tavlan
 • Vara en länk mellan gruppen, TM och supportfunktionerna
 • Fokusera på förbättringar och minskning av slöseri
 • Driva lösning av problem från CSB
 • Följa upp gruppens 5S-standard dagligen
 • Vid behov arbeta som maskinoperatör i gruppen.
Säkerhet, Kvalitet, Leverans och Kostnad är ledord inom vårt produktionssystem ALPS och utgör den grund vår produktion bygger på. I ALPS ingår du i det viktiga arbetet med förbättringar, 5S och standardiserat arbetssätt. Det är därför av största vikt att du är intresserad av att både utveckla dig själv och vår verksamhet.

Tjänsten rapporterar till Team Manager och anställningsprocessen hålls av Lernia och är en tillsvidareanställning på/hos Alfa Laval. Arbetet innebär skiftarbete, 2-skift.

Vem är du?

Du har en relationsskapande inställning när du arbetar med coaching av teamet. Du har förmågan att situationsanpassa ditt ledarskap för att engagera medarbetare i gruppen. Som person är du ansvarsfull, noggrann, kundfokuserad och trivs i en miljö med många kontaktytor. Du är självständig, kreativ och lösningsorienterad. Du har modet att förändra och vara delaktig i att ständigt utmana och förbättra våra processer. I det dagliga arbetet delegerar du ansvar inom gruppen för att säkerställa såväl engagemang som ägarskap.

Vad du kan

Vi söker dig som har en teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande och gärna erfarenhet från pressning av plattor till värmeväxlare. Du har god kännedom gällande ritningsläsning och mätteknik. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en utmanande tjänst i ett internationellt, öppet och vänligt klimat där vi hjälper varandra att utvecklas och att skapa värde för våra kunder.

Vid interna ansökningar så ange vilken grupp som du söker till eller anger man inget och då söker man till alla tre. Vi kommer att hålla löpande intervjuer.

För mer information om tjänsten

Philip Nilsson, Team Manager, GCC Small, 0708-477 015

Martin Celander, Team Manager, GCC Large, 0722-036 652

Johan Lundberg, Team Manager, GCC High Volume, 0730-501 065

Tove Axelsson, Rekryterare Lernia 0722546562

Facklig information

Johnny Hultén, IF Metall, 046-36 65 17

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2022.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Industri & Anläggning, Tillverkning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.