Drifts- och utvecklingsansvarig

Drifts- och utvecklingsansvarig

Placeringsort: Dalby

AkkaFRAKT är en transport- och logistikkoncern med bas i södra Sverige. AkkaFRAKT omsätter ca 800 miljoner kronor och har ca 450 fordon till sitt förfogande. Kunderbjudandet omfattar nationella och internationella transport- och logistiktjänster inom områdena Bygg & Anläggning, Industri & Handel, Kran & Maskin Special och Miljö & Jordbruk. För att leverera våra kundanpassade totallösningar har vi en flotta av olika fordon och containrar, terminal med kyl- och frysmöjligheter, grustäkt och mycket mer. Läs gärna mer på akkafrakt.se

Tycker du att det är spännande att vara med och bygga en framgångsrik organisation där du får stor möjlighet att påverka? Drivs du av en ansvarsfull roll inom vilken du arbetar proaktivt och drivande? AkkaFRAKT genomgår en betydande utveckling och behöver i denna förstärka organisationen med en Drifts- och utvecklingsansvarig för schaktmassor, där rollens uppgift är i huvudsak att utveckla marknadsområdet för tippar och behandling av schaktmassor inom AkkaFRAKT.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Drifts- och utvecklingsansvarig ansvarar du för att i nära samverkan med projektuppstartsgrupp och affärsområdeschef starta upp, driva samt utveckla befintliga och nya affärsprojekt inom området. Vi söker dig som dels kan fungera Du rapporterar till samt agerar bollplank till affärsområdeschef för anläggning. Dina arbetsuppgifter utgörs av:
 • Planering och optimering av daglig drift och personal på befintliga anläggningar (ej personalansvar)
 • Etablera kontakter och bygga förtroende mot marknaden
 • Bidra med expertis kring behandlingsmetod och återvinning av jordmassor
 • Löpande kontakter med myndigheter
 • Löpande kontakt med tillgängliga mottagningsplatser och att upprätta överenskommelser
 • Försäljning, marknadsuppföljning och att utarbeta arbetsmetodik för att omhänderta och återvinna jordmassor
 • Administration/dokumentation, provtagning, efterkontroll, uppföljning, rapportering till myndighet, underlag och registervård av affärssystemet (med stöd från övrig administrativ personal)
 • Att aktivt arbeta för att utveckla nya möjligheter till nya mottagningsplatser tillsammans med affärsområdeschef för anläggning samt skriva avtal
 • Ansvarig för att planera och köpa in maskintjänster för verksamheten i samråd med affärsområdeschef för anläggning
 • Att arbetet bedrivs kostnadseffektivt och utvecklingsorienterat
 • Ansvara för att terminal och mottagningsplatser sköts enligt tillstånd för verksamheten tillsammans med affärsområdeschef för anläggning
Lämplig bakgrund
Vi söker dig som med grund i adekvat utbildning eller erfarenhet från branschen har kunskap om hantering av schaktmassor. Du har god kunskap om analysering av schaktmassor och hur man renar/sanerar material samt god uppfattning om vad vi kan göra med schaktmassor som vi inte kan bearbeta/sanera. Du har en god förmåga att se affären och såväl helhet som detaljer. Du är trygg i din kunskap och trivs i rollen att äga ansvaret för en avdelning och leveransen. Du har mycket god förmåga att etablera kontakter och bygga förtroende i affärsrelationer på marknaden. Det är meriterande om du har erfarenhet av att i viss utsträckning tolka föreskrifter, lagar och andra krav som styr verksamheten. Du är en duktig kommunikatör - internt såväl som externt och du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du trivs med att arbeta flexibelt i en platt organisation med korta beslutsvägar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du karaktäriseras av en positiv och förtroendeingivande framtoning i kombination med att du är affärsmässig, relationsbyggare, diplomatisk och har god förmåga att coacha och leda i rollen som drift-/anläggningsansvarig. Du har förmågan att stödja och ifrågasätta samtidigt som du är handlingskraftig och får saker att hända. Du är prestigelös och hjälper till där det behövs när det behövs. Du har kunskaper för arbetsmetodik, miljöfrågor och analys i verksamheten.


Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval så ansök snarast, dock senast 2020-06-20. Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. För frågor rörande rekryteringsprocessen och rollen, vänligen kontakta ansvarig Rekryterare Björn Jonasson; bjorn.jonasson@roirekrytering.se alternativt 0709-261 227.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Försäljning, Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)