Testingenjör till Axis Communications i Lund

Testingenjör till Axis Communications i Lund

Har du en teknisk examen, besitter kompetens inom mjukvara och har ett starkt intresse för programmering och elektronik? Vill du dessutom arbeta i ett företag som uppmuntrar till självständigt tänkande och har en öppen företagskultur? Är svarat JA? Då ska du fortsätta läsa!

Information om uppdraget

Axis arbetar med utveckling av nätverksbaserad kameraövervakning och erbjuder i dagsläget både kameror och systemlösningar inom området. Företaget är ledande inom sin bransch och har kontor i 20 länder samt samarbetspartners världen över.

Du kommer arbeta inom teamet och rollen benämnd som Design for Test, inom området för Audio-produkter. Här är fokus på att designa tester för att se till att produktionen av en produkt har skett korrekt. Under testerna utförs även en del nödvändiga inställningar av enheterna som måste göras under produktion som exempelvis ställa klockor, flashar firmware etc.

Din nivå är kallad UA/PU vilket står för Unit Assembly och Product Unit vilket innefattar att produkten nästan är helt ihopsatt och du testar väldigt sent i produktionsflödet. Du kommer tillsammans med två andra ingenjörer från avdelningen delta i projekt där ni jobbar tillsammans med R&D gruppen som utvecklat produkten. Ni implementerar en produktionslina för monteringen och testningen.

Det finns även en testplattform vars roll är att generalisera både fixturer, testmetoder och mjukvara som tillåter dig att genomföra de tester du behöver på din produkt.Du kommer inte behöva vara en mekanist men du kommer behöva prata med mekanister och förmedla dina tankar och ideer. Det finns givetvis inget som stoppar dig från att göra mycket själv men du kommer ha stöttning tillgängligt. I det stora hela agerar du spindeln i nätet som samordnar och sätter samman det som behövs för att testa din produkt.

Du erbjuds
 • En familjär organisation med hög trivsel där du blir del av ett prestigelöst team som består av öppna och härliga människor som brinner för att skapa innovativa och hållbara lösningar
 • En långsiktig tjänst på ett bolag som värdesätter både personlig som yrkesmässig utveckling
 • En dynamisk miljö med väldigt varierande arbetsuppgifter. Eftersom man sällan stöter på samma problem och utmaningar kommer du ständigt att utvecklas och lära dig mer
 • En mentor som kommer ha ett personligt intresse i din utveckling och finnas som bollplank för idéer, feedback och frågor
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Skriva testspecifikationer och instruktioner berörande vilka tester som behövs och hur de ska genomföras
 • Delta i möten med projektgrupper både internt och externt
 • Utveckla en testsekvens i Teststand och utvärdera resultaten
 • Testa din metod och koordinera med fabriken så de får all utrustning de behöver.
 • Under projektets gång kommer försök göras att producera och testa på site, där din uppgift blir att överse detta, antingen remote eller genom att resa till site
Vidare kommer du ansvara för att se över testernas stabilitet och hur produktionen fungerar överlag. Du kommer dessutom dokumentera allt inom din nivå av Testlinan; vilka Fixturer som behövs och all programvara som används för att slutligen kan lämna över projektet till en Högvolyms underhållsgrupp.

Vi söker dig som
 • Besitter en examen inom elektroteknik, maskinteknik, mjukvara eller likvärdigt
 • Har ett starkt tekniskt intresse och viss kompetens inom programmering
 • Meriterande för tjänsten är kompetens inom C#, Python och/eller arbetslivserfarenhet från produktionstest sedan tidigare
Som person ser vi att du besitter följande egenskaper:
 • Självgående
 • Flexibel
 • Lösningsorienterad
Övrig information
 • Start: Augusti/september
 • Omfattning: Heltid, 6 månader med goda chanser till förlängning
 • Placering: Lund
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Här kan du läsa mer om Axis och deras verksamhet!