Teknisk säljare till NEOLund

Teknisk säljare till NEOLund

Är du en självgående och driven säljare som är bra på att skapa förtroende och långsiktiga relationer? Har du dessutom ett tekniskt intresse? Då kan detta bli nästa steg i din säljkarriär! NEOLund AB är ett teknikutvecklingsbolag av laserbaserade sensorer under en tidig tillväxtfas där du i denna roll får möjlighet att bygga på din säljkarriär och utvecklas inom ett innovativt företag!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för NEOLunds räkning en Teknisk Säljchef till deras kontor i Lund. NEOLund AB bildades 2017 och är ett helägt dotterbolag till Norsk Elektro Optikk A/S, Oslo, Norge. I denna roll blir du därför också en del i NEO-koncernen (Norge) där du kan komma att få en aktiv roll i framtiden. Bolaget utvecklar och säljer nya och innovativa laserbaserade teknikplattformar för industriella och akademiska tillämpningar. Företagets kunder finns inom industri, akademi och universitet, vilka matchas med företagets anställda där flertalet är specialister eller forskare inom sina områden. Med anledning av företagets tekniktunga område är det meriterande om du själv har en teknisk utbildning i grunden då det kommer att underlätta i dina kundrelationer.

I dagsläget är de 7 anställda på kontoret i Lund där samtliga tar stort eget ansvar och arbetar självständigt men där man samtidigt har en avslappnad miljö med högt i tak. Eftersom NEOLund är ett ungt bolag kommer du att få stora möjligheter att utveckla och påverka verksamheten enligt dina egna önskemål. Är du en person som motiveras av mål och är beredd att lägga ner tid och energi på att uppnå goda resultat kan du bli NEOLunds nästa nyckelperson och en del av bolagets ledning för att driva företagets utveckling framåt. I denna roll finns det alltså stor potential att påverka din framgång genom din egen prestation. Trots att du arbetar mycket självständigt inom ditt område får du även uppbackning och stöttning från hela teamet där de lägger stor vikt vid den positiva attityden och arbetet mot gemensamma mål.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och NEOLunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
AcademicWork

Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos NEOLund.

Arbetsuppgifter

I din roll som Teknisk Säljchef kommer du att ansvara för hela försäljningsprocessen och för att skapa kundnätverk, försäljning, marknadsföring och marknadsanalys av de produkter samt tjänster som NEOLund erbjuder. Du förväntas aktivt underhålla, delta och skapa nya nätverk inom industrin och ha löpande kontakt med både potentiella och befintliga svenska samt internationella kunder. Rollen innebär även flertalet resor om året med exempelvis kundbesök eller deltagande på konferenser/utställningar där du, antingen själv, eller tillsammans med ett tekniskt team, presenterar och marknadsför NEOLund samt dess produkter.

I dina ansvarsområden ingår exempelvis:
 • Bearbetning av marknaden för att identifiera nya potentiella kunder och marknader genom aktivt nätverkande.
 • Vårda och bibehålla befintliga kundrelationer
 • Marknadsföring och försäljning av företagets produkter, teknologi och tjänster
 • Delta på svenska och internationella mässor/utställningar samt kund och säljmöten för att demonstrera ny teknik och produkter
 • Utformning av marknads- och säljstrategier
 • Utveckling av affärsmodeller
Vi söker dig som
 • Har erfarenhet och starkt intresse av affärsutveckling, försäljning och marknadsföring
 • Har ett tekniskt intresse
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
Det är meriterande om du
 • Har en akademisk utbildning med teknisk bakgrund inom exempelvis elektronik, mjukvara, fysik, matematik eller liknande
 • Har erfarenhet av försäljning av tekniska produkter
För att trivas i denna roll tror vi att du har en teknisk bakgrund eller intresse, men att du framför allt brinner för försäljning och varit framgångsrik inom sälj och marknadsföring. Du är självgående och resultatinriktad med en professionell framtoning. Som person är du en driven och social relationsbyggare, du har sinne för affärer och förmågan att ta egna initiativ och driva försäljningen framåt. Tjänsten passar därför dig som motiveras av att driva dina egna processer och leverera resultat i enlighet med högt uppsatta mål. Samtidigt är det viktigt att du har lätt för att knyta an till andra människor och har förmågan att underhålla relationer eftersom en stor del av ditt arbete innebär att upprätthålla många kontaktytor. Du kommer att i denna tjänst få möjlighet att arbeta i en dynamisk och varierande miljö inom ett företag som utvecklas och i en roll där du får möjlighet att påverka. Du kommer att ges stort ansvar och möjlighet för stor utveckling i din roll som säljare!
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 100 %
 • Arbetstider: Kontorstider, flexibelt hur arbetstiden förläggs
 • Placering: Lund
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Sophie Olsson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
OM OSS
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info

Om arbetsgivaren

NEOLund located in Lund, Sweden, was formed in 2017 and is a subsidiary to Norsk Elektro Optikk A/S, Oslo, Norway. The company develops new laser technology platforms aimed for industrial optical sensors. The development branches involve tunable diode laser absorption spectroscopy (TDLAS) technologies and light detection and ranging (LIDAR) technologies for atmospheric and industrial gas analysis.

Norsk Elektro Optikk A/S, Oslo, Norway (NEO) was founded in 1985 as an offspring from the Norwegian defence research establishment (FFI). NEO works within electro optics (photonics) and the main fields today are gas spectroscopy, hyperspectral imaging and underwater optics/offshore pipeline inspection. The hyperspectral cameras developed by NEO are marketed under the brand HySpex for numerous applications within industry, agriculture, environmental monitoring, defense as well as R&D.

Nyckelord: Elektronik, teknik, försäljning, säljare