System Consultant till Element Logic

System Consultant till Element Logic

Element Logic är marknadsledande inom automatiserad lagereffektivisering, där de genom sina robotlösningar sparar utrymme, effektiviserar varuflödet och reducerar kostnader för sina kunder. I rollen som System Consultant hos Element Logic har du daglig kontakt med kunder inom tillverkande och distribuerande företag för problemlösning, ofta vid direkt uppkoppling mot kundens miljö eller genom avancerad felsökning i kundens databas. Du arbetar med komplexa ärenden avseende systemlösningar och lagerautomation där rollen inkluderar både presentationer, tekniska utvärderingar och diskussioner, konsultarbete samt uppföljning. Detta innebär att du får en central roll i företaget samtidigt som du får använda din tekniska ådra för att finna lösningar på kundernas problem. Trivs du med kundkontakt och älskar problemlösning kan detta alltså vara tjänsten för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Element Logics räkning ytterligare en System Consultant till deras kontor i Lund. Som System Consultant kommer du in i ett mindre team med nära samarbete och där man har löpande dialog med varandra i arbetet. Då det är många kontaktytor i rollen söker Element Logic en person med stort engagemang och driv och som är villig att ge det lilla extra i arbetet och i mötet med andra!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Element Logic.

Arbetsuppgifter

I rollen som System Consultant kommer du att hjälpa företagets kunder och ge löpande support i Element Logics egna lagerstyrningssystem (EWMS) men även få kunskap i robotsystemet Autostore. För denna tjänst krävs det därför att du kan arbeta självständigt och trivs med att arbeta i en konsulterande supportfunktion med felsökning och problemlösning.

I dina ansvarsområden ingår exempelvis att:
 • Ge support till kunder och lösa problem via telefon och via direktuppkoppling mot kundens miljö
 • Utföra felsökning, testning och problemlösning i kundens databas
 • Arbeta med Microsofts modernaste plattformar och erbjuda support till både lokala installationer och molntjänster.
Som System Consultant supportar du standardiserade system för lagerstyrning, vilket innebär att du behöver en systemförståelse för hur tekniska system fungerar. För att passa i denna roll behöver du därför vara analytisk, strukturerad och van vid att arbeta processorienterat. Vidare behöver du vara snabblärd, nyfiken och gilla att sätta dig in i nya system. Som person är du kommunikativ, stresstålig och noggrann. Du behöver förstå logistik och ha en förmåga att se helheten för att lättare kunna se var i flödet felet är då det är många system som är sammanlänkade.

Det är en fördel om du har kunskaper i liknande domäner samt SQL och databaser generellt då mycket felsökning, problemlösning och rättning utförs med hjälp av detta. I arbetet kommer du att ha kontakt med både nationella och internationella kunder, vilket innebär att du behöver kunna kommunicera på engelska i både tal och skrift. Det är meriterade om du har en bakgrund och erfarenhet inom logistik, samt jobbat i WMS och ärendehanteringssystem.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet av SQL och databaser då mycket felsökning sker i kunders databaser
 • Erfarenhet av administrativa standardsystem (ex. WMS-system, ERP-system)
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
Det är meriterande om du har

* Erfarenhet av att arbeta med logistik och har en helhetsforståelse för distributionskedjor då det kommer underlätta felsökandet hos kunderna

Som person är du självgående, strukturerad och driven med god initiativförmåga. Element Logic erbjuder en spännande och utmanande roll i ett tillväxtbolag med korta beslutsvägar samt goda möjligheter att påverka och utvecklas!
 • Start: Omgående med 6 månaders provanställning
 • Omfattning: 100 %
 • Arbetstider: Kontorstider 8-16 + Beredskapspass på rullande schema
 • Placering: Lund
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Sophie Olsson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Element Logics vision är att göra våra kunders lager till de mest effektiva i Europa. Det lyckas vi mycket bra med! Vår kärnkompetens är att spara plats och effektivisera processer på stora och små lager. Vi har 30 år i branschen, varav de senaste åren som marknadsledare inom vårt segment, vilket gett oss en gedigen kompetens och erfarenhet. Samtidigt ser vi till att hela tiden lära oss något nytt, både hemma och utomlands.