Social Media Strategist till HeadBrands

Social Media Strategist till HeadBrands

Redan i entrén slås du av en nytänkande och entreprenöriell anda som sedan genomsyrar hela organisationen. Det finns mycket idéer i omlopp på marknadsavdelningen och nu söker de efter sitt nästa tillskott. En analytisk och strategisk person som älskar mätbara mål och som motiveras av att se resultat i siffror. Om du vill äga den strategiska delen inom sociala medier, för stora varumärken och inom en spännande och snabbrörlig bransch kan detta vara din chans!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för HeadBrands räkning en Social Media Strategist till deras huvudkontor i Lund.

HeadBrands startade 2010 och har sedan dess gjort en fantastisk resa. Deras affärsidé är enkel - De vill göra det möjligt för frisörer att göra sina inköp från ett och samma ställe. Med över 15 000 produkter i lager idag, och möjlighet att erbjuda kreativa och flexibla helhetslösningar till sina kunder, har företaget expanderat snabbt och är idag internationellt framgångsrikt. Med företagets framgångar har de även växt snabbt i personalstyrka och är idag omkring 100 anställda. För att fortsätta ligga i framkant inom sin bransch behöver de utöka sitt marknadsteam på 15 personer med en Social Media Strategist.

I rollen som Social Media Strategist söker vi dig som vill analysera och förstå bakomliggande faktorer till marknadsföringens utfall. Som har ett tydligt affärsintresse och brinner för att driva trafik till digitala kanaler med målet att kommunicera HeadBrands varumärkeskoncept och budskap på bästa sätt. Hos HeadBrands kommer du till en företagskultur och marknadsavdelning som kännetecknas av engagemang, driv och en vilja att utvecklas tillsammans. Detta är alltså en möjlighet för dig att få utvecklas i arbetet med sociala medier tillsammans med en trygg marknadsavdelning i ryggen!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen inledningsvis sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos HeadBrands.

Arbetsuppgifter

Som Social Media Strategist ingår du i det digitala marknadsteamet där dina ansvarsomården exempelvis kommer innebära att:
 • Ansvara för annonsering i sociala medier
 • Ansvara för uppföljning och analys av genomförda marknadsföringsaktiviteter
 • Hantera HeadBrands LinkedIn profil för exempelvis distribution och annonsering av material men också för uppsökande av återförsäljare
 • Vara en del av att skapa innehåll och hitta intressanta profiler för samarbete med influencers.
 • Vara delaktig vid event och planering av dessa
Du följer upp aktiviteter med specifika mätverktyg och genom research och analyser identifierar du potentiella vägar och sätt att integrera med HeadBrands målgrupper på bästa sätt. Allt för att optimera företagets synlighet i rätt kanaler och så att ni kommunicerar och når ut till önskade målgrupper. Du blir härmed en viktig del i HeadBrands fortsatta satsning på närvaro inom digitala kanaler, vilket också förutsätter ett intresse och bra koll på trender inom sociala medier för att uppnå bästa möjliga kampanjresultat.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom exempelvis ekonomi, marknadsföring, kommunikation eller motsvarande
 • Har ca. 13 års arbetslivserfarenhet inom sociala medier och digital marknadsföring
 • Har erfarenhet av annonsering och analyser av marknadsföringsaktiviteter i sociala medier
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
Meriterande
 • Erfarenhet av Facebook Business Manager
 • Erfarenhet av att arbeta med mätverktyg inom sociala medier
Att du är strategisk, innovativ och drivande är förutsättningar som vi bedömer vara avgörande för att du ska trivas i denna roll. Vidare är du engagerad, idéstark och analytisk med förmågan att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du har ett intresse för utformningen av material till digitala kanaler men framförallt ett intresse av att analysera utfall och resultat av genomförda kampanjer. Med stort kundfokus och en professionell framtoning bemöter du HeadBrands kunder på sociala medier där du tänker kommersiellt men har samtidigt förmågan att engagera användarna på nya och innovativa sätt.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Placering: Lund
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Sophie Olsson
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och HeadBrands önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Allt började med en enkel idé: att göra det möjligt för er frisörer att göra era inköp från ett och samma ställe. Att kunna handla styckvis med en fri blandning av välkända varumärken, under dygnets alla timmar och till bra priser. Praktiskt. Enkelt. Tryggt. Med åren har både sortiment och personalstyrka växt i stadig takt. Såhär beskriver HeadBrands själv sin fortsatta resa och vision: Vi består nu av en passionerad skara frisörer, entreprenörer kreatörer som förstår vad kreatörer behöver. Vår strävan är att vara bäst på det vi gör att leverera det du behöver. Vi lyssnar på alla våra kunder, har örat mot marken och gör det vi tror på.