Säljdrivande Projektutvecklare inom solenergi

Säljdrivande Projektutvecklare inom solenergi

Energiengagemang befinner sig i en expansiv fas på en lika expansiv marknad där intresset för solenergi är stor. Vi söker nu dig som snabbt kan omvandla denna enorma potential till konkreta affärer. En Projektutvecklare som brinner lika mycket för försäljning och kundrelationer som att få vara med och forma framtidens solenergianläggningar. Om tanken på att vara med och skapa något som lämnar avtryck triggar dig ska du inte tveka en sekund på att rikta din ansökan hit!

Information om uppdraget

Som säljande Projektutvecklare hos EnergiEngagemang kommer du till ett välrenommerat företag som 2018 fick den prestigefyllda utmärkelsen - Superföretag av Veckans Affärer. Som en av företagets representanter får du möjlighet att driva projekt och skapa starka kundrelationer. Du får fokusera på att skapa affärer med dina kunder. Dessutom säljer du något du kan vara stolt över - Svensk solenergi är en del av en hållbar framtid och är en viktig energikälla i den energiomställning som sker världen över. I ryggen har du samtidigt en gedigen kompetens och erfarenhet inom bolaget som gör att du kommer få de bästa förutsättningarna för att lyckas i rollen. Här kan du få en inblick i vilka som kan komma att bli dina framtida kollegor!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen inledningsvis sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos EnergiEngagemang.

Arbetsuppgifter

I rollen som Projektutvecklare kommer du framförallt att fokusera på företagsmarknaden, lantbruk och bostadsrättsföreningar. Det finns många potentiella kunder som ofta visar sitt intresse för bolaget, vilket medför att du kommer att få ta över befintliga kunder och arbetar också främst med varma leads, men självklart har du även med dig ett fokus för att identifiera nya kunder.

I dina ansvarsområden ingår att:
 • Planera kundbearbetning utifrån tilldelat kundunderlag
 • Boka in kundmöten genom platsbesök hos kunden där din uppgift är att bilda dig en uppfattning om vilka förutsättningar och behov som finns för solcellsanläggningar hos den specifika kunden. Här krävs noggrann dokumentation för att kunna återkomma med ett konkret förslag till kunden.
 • Offertskrivning och planering med kund
 • Överlämning till projektledare efter tecknat avtal. Tillsammans med projektledaren går du igenom förutsättningarna och kundens behov. Du har även löpande avstämningar med både kund och projektledare längs projektet.
 • Delta på mässor för att representera företaget och skapa kontakt med intressenter.
Du kommer att ha din utgångspunkt från kontoret i Lund och sedan ansvara för den sydliga regionen tillsammans två andra kollegor i samma roll. Segmentindelningen mellan regioner och branscher kommer vidare att göras efter bästa möjliga förutsättningar. Ditt segment kommer dock inte sträcka sig bortom Smålands gränser men du behöver räkna med ca. 1 övernattning i månanden.

Vi söker dig som
 • Erfarenhet av konsultativ B2B försäljning där du arbetat med längre säljcykler
 • Förmågan att sälja koncept, driva värdeskapande försäljning och vara rådgivande gentemot kund
 • Teknisk förståelse och intresse
 • B-körkort och tillgång till bil
 • Talar och skriver svenska obehindrat
Meriterande
* Kunskaper om energibranschen

Som Projektutvecklare är grundbulten att vinna förtroende hos kunden. Säljcyklerna är ofta långa och avser stora affärer, vilket kräver att du agerar på ett förtroendeingivande sätt som gör att kunden vill lägga deras energiförsörjning i dina händer. Det krävs därför en uthållighet och ett tydligt affärsdriv från din sida. Vi letar här efter dig som vill fungera som dina kunders högra hand och rådgivare samtidigt som du känner en hunger för att driva mot mål och ökad försäljning.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstider: 40 timmars arbetsvecka men flexibelt hur arbetstiden förläggs.
 • Placering: Utgångspunkt från kontor i Lund men kommer resa runt Skåne - Småland i tjänsten.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och EnergiEngagemangs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
* Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se