Paralegal till internationellt företag i Lund

Paralegal till internationellt företag i Lund

Har du alltid tänkt att Rachel Zane i Suits måste ha världens roligaste jobb? Här kommer en helt unik möjlighet för dig med några års erfarenhet från advokatfirma eller från företagsjuridisk avdelning att få arbeta som paralegal med patent på ett stort internationellt företag i Lund. Vi söker dig som har starka färdigheter i att organisera, arbeta detaljorienterad, slutföra projekt och hålla deadlines. Inte varje dag denna roll finns öppen på marknaden ta chansen och testa något nytt redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Paralegal till vår kund i Lund.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig fram till November 2018. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Paralegal kommer du att arbeta i en koordinerande roll med olika moment inom patenthantering. Du kommer att hantera inlämningsunderlag för uppfinningar, inklusive docketing. Utöver detta kommer du även att medverka vid utarbetandet av patentansökningar samt förbereda patentansökningsanvisningar till utländska intresseföretag och patentkontor. Du kommer kommunicera status för uppfinningar, ansvara för patentansökningsdatum etc.

Du kommer till exempel att:
 • Hantera inlämningsunderlag för uppfinningar
 • Medverkar via utarbetandet av patentansökningar
 • Kommunicera och koordinera olika aktiviteter som t.ex. möten, resor etc.
Tjänsten passar dig som är intresserad av att få in en fot på ett stort företag där du får arbeta med juridik och patent i större skala. Vi tror att du har testat på att arbeta för en advokatfirma eller på ett företags IP avdelning.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har 3-5 års erfarenhet av att arbeta på en advokatbyrå eller på företagsjuridisk avdelning. Du talar och skriver obehindrat på svenska och business level engelska då du kommer att arbeta på båda språken dagligen. Utöver det har du kunskap inom Windows-baserade ordbehandlings-, databas och kalkylprogramvara med fördel Patricia Patent Database.
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Har några års erfarenhet av att arbeta på en advokatbyrå eller företagsjuridisk avdelning
Det är meriterande om du

* Har erfarenhet av systemet Patricia Patent Database

Som person är du organiserad, effektiv och detaljorienterad. Du arbetar effektivt och uthålligt för att slutföra projekt i tid. Du har en förmåga att hantera flera projekt samtidigt samtidigt som du har en personlig mognad och kan behålla konfidentialitet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid till november 2018, med goda möjligheter till förlängning
 • Placering: Lund
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Administration, Assistent, Juridik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är ett stort internationellt företag i Lund