PCBA Ingenjör till Axis i Lund!

PCBA Ingenjör till Axis i Lund!

Är du en hightech hands-on person och vill få in foten i ett världsledande och multinationellt bolag som Axis? Vill du få chansen att briljera i en roll som PCBA-ingenjör där kretskort och testsystemutveckling ligger i fokus? Då är detta chansen du inte vill missa!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för Axis Communications räkning en PCBA-ingenjör med fokus på produktionstestning av kretskort. Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur, och uppmuntrar sina medarbetare till självständigt tänkande. Från första dag får du möjlighet att bidra med din kompetens i ett företag som tror på innovation och individ.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Axis Communications. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig på initialt sex månader och det finns mycket goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som PCBA-ingenjör utvecklar och designar du de fixturer som kretskorten sedan testas i.

I din roll som PCBA-ingenjör kommer du att ansvara för utvecklingen av PCBA produktionstest för att säkerställa att inga errors i produktionsprocessen påverkar kvaliteten på slutprodukten. Du blir en del av Axis projekt hela vägen från kravspecifikation till slutprodukt. Du kommer också att ansvara för att det finns en hög grad av stöd för att upprätthålla testsystem på produktionsplatserna så att tillverkaren i sin tur kan upprätthålla en hög leveransprecision. Du kommer i snitt arbeta i ca 3 projekt åt gången!

Du kommer till exempel att:
 • Skriva testspecifikationer och vidareutveckla produktionstestsekvenser med hjälp av National Instruments TestStand och produktspecifika bed-of-nails-fixturer
 • Implementera nya testsystem till produktionen, vilket bland annat innebär säkerställa att produktionsutrustning är på plats och att utbilda testoperatörer och testtekniker.
 • Ge produktionsanläggningar stöd för eventuella produktionstestrelaterade problem
 • Komma med förslag och delta i utveckling av testsystem
Axis produktionsanläggningar är belägna runt om i världen, så som exempelvis Mexico och Thailand, vilket innebär att det i tjänsten kan förekomma resor där du tillsammans med andra projektmedarbetare kommer att resa till dessa anläggningar för att distribuera och förbättra produktionsprovsystem. Detta sträcker sig till ca 25 dagar per år när det är möjligt, annars sker det mycket remote via teams.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom Elektronik eller motsvarande
 • Kan läsa el-scheman och har förståelse för flöden
 • Har kunskap om vad ett kretskort är med en relativt bred förståelse
 • Har god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift
Det är meriterande om du:

* Har några års relevant arbetlivserfarenhet av t.ex. produktion, test eller liknande

Som person är du nyfiken, ansvarstagande, organiserad och metodisk. Vi ser gärna att du är öppensinnad då Axis värdesätter att man bidrar till en positiv laganda och arbetsmiljö samt har en god förmåga att dela kunskap och kompetens med andra. Tjänsten innebär mycket självständigt arbete och frihet, vilket kräver att du är proaktiv och initiativtagande. Du trivs bra i att arbeta i projektform med många andra kollegor.

Övrig information
 • Start: Augusti/September
 • Omfattning: Heltid, 6 månader med chans till förlängning
 • Placering: Lund
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Axis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axis är marknadsledande inom nätverksvideo och en drivande kraft i skiftet från analog till digital videoövervakning, vilket gör en tryggare, smartare och säkrare värld möjlig. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer som inkluderar produkter och lösningar baserade på innovativa och öppna teknikplattformar.