Nyexaminerad ingenjör till Axis elektronikavdelning

Nyexaminerad ingenjör till Axis elektronikavdelning

Vi söker nu nyexade eller juniora elektroingenjörer som vill arbeta i en bred konstruktionsroll på marknadsledande och innovativa Axis Communications. Här är tjänsten för dig som trivs att arbeta i projektform och du kommer erbjudas en roll där du kommer vara delaktig i alla av utvecklingsprocessen steg från koncept till färdig produkt.

Information om uppdraget

Här får du chansen att söka dig till en riktigt bra start i karriären på ett företag med en öppen och stark företagskultur där de anställda uppmuntras till självständigt tänkande. Ett företag med värderingarna Act as one, Always open och Think big!. Axis har stor vana av att anställa nyexaminerade ingenjörer med en gedigen introduktion, ett tydligt ledarskap och en egen mentor som fungerar som ditt bollplank under din första tid. Allt i syfte för att du ska få den allra bästa starten i arbetslivet och i din arbetsroll på Axis elektronikavdelning.

Axis vill att du är med och påverkar för att driva verksamheten framåt. Därför arbetar de för att initiativ skall drivas underifrån och upp istället för tvärt om. Detta gör att Axis strävar efter att hålla processer och styrning på en minimal nivå.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Axis.

Arbetsuppgifter

Som elektronikkonstruktör kommer du att arbeta med att utveckla tekniken i Axis kameror och andra nätverksbaserade produkter som bygger på säkerhet. Du kommer att arbeta i team om två till tre personer från elektronik men även i nära samarbete med personer från exempelvis mekanik- och mjukvaruavdelningen. Projekten löper över ganska lång tid, ofta 1,5-2 år, och du är delaktig från början till slut, från ritningar till sluttest och får därmed vara med att se slutresultatet av ditt arbete i de färdiga produkterna.

I rollen är det stor bredd på arbetsuppgifter och du kommer att ha mycket kontakt med andra, både interna och externa kontakter. Med andra ord kommer du som nyanställd kunna lära av många duktiga kollegor men också tidigt få ta mycket eget ansvar för dina delar i projektet.

Arbetet i ett projekt kan se ut enligt följande:
 • Beställning: teamet får en specifikation från beställare, där sedan elektroniken analyseras och tolkas. Plan för vad som ska göras framöver och kravspecifikation tas fram tillsammans med beställare
 • Konceptdel: teamet fortsätter sedan med konceptdesignen, ritar elscheman och tar fram komponenter utifrån kravspecifikation med krav på slutprodukt
 • Granskning: arbetet granskas av kollegor, man samlas och ger och tar input. Sedan tar de som arbetar med CAD över och ritar upp komponenter/kretskort som skickas vidare till kontraktstillverkare
 • Test & dokumentation: Efter granskningen kommer arbetsuppgifter såsom att skriva testinstruktioner, sätta ihop produkterna och testa av dem, utföra certifieringstester och därefter sätta samman slutdokumentation inför lansering av den färdiga produkten
Vi söker dig som
 • Har ett brinnande intresse för elektronik. Kanske började du redan som ung sitta och experimentera och bygga på egna hobbyprojekt
 • Har en ingenjörsexamen inom elektronik eller annat närliggande område så som mekatronik, fysik och nanovetenskap eller motsvarande
 • Har goda kunskaper, muntligt och skriftligt, i svenska och engelska då kommunikation och dokumentation sker på båda dessa språk
Det är meriterande om du tidigare arbetet i något SPICE-verktyg, men det är inte ett krav.

Som person har du en god förmåga att skapa personliga nätverk och samarbeta över organisationsgränser. Du kommer att ha mycket kontakt med andra, både interna och externa parter och därför är det viktigt att du har lätt för att ta kontakt, kommunicera och själv söka upp den information eller de personer du behöver för att ta arbetet framåt. Att ta initiativ och att tidigt få mycket ansvar ser du som helt naturligt och något du trivs med. På samma sätt tror vi att du är bra på att strukturera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt för att driva dig själv framåt i ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, Tillsvidare
 • Placering: Lund
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Axis önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Konstruktör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axis Communications är marknadsledande inom nätverksvideo och en drivande kraft i skiftet från analog till digital videoövervakning, vilket gör en tryggare, smartare och säkrare värld möjlig. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer som inkluderar produkter och lösningar baserade på innovativa och öppna teknikplattformar.

Axis är inte bara ett företag; Axis är en kultur, ett sätt att leva. Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur. Redan från dag ett får du möjlighet att bidra med din kompetens i ett företag som tror på innovation och den enskilda individen. På Axis får du möjligheten att bygga ditt nätverk för framtiden. Axis samlar duktiga och kreativa människor som alla arbetar mot samma mål att vara nummer ett. Kom in i gemenskapen och bidra med just din kunskap!