Mjukvaruutvecklare med fokus på inbyggda system till Axis Communications

Mjukvaruutvecklare med fokus på inbyggda system till Axis Communications

Trivs du med C-programmering med Linux som arbetsmiljö och vill arbeta på ett världsledande och multinationellt bolag som Axis då är detta möjligheten du inte bör missa! Här är chansen för dig som är i början av din karriär som utvecklare och som vill jobba mot inbyggda system.

Information om uppdraget

På Axis Communications i Lund uppmanar man till innovativa lösningar och ligger i framkant vad gäller utveckling inom nätverksbaserad kameraövervakning. Här finns stora utvecklingsmöjligheter för dig som ser lösningar snarare än problem. I detta nu behövs förstärkning av dig som drivs av komplex kod i kombination med gott samarbete. Avdelningen Fixed Domes Firmware är ansvarig för utveckling av inbyggd mjukvara till nya nätverkskameror av typen Fixed Dome. Teamet består av C-programmerare som tar fram ny funktionalitet i kamerorna och ser till att den övriga Linuxplattformen kvalitetssäkras inför lansering av Axis nya kameror på marknaden.

Arbetet sker i projektform där medarbetare från många olika discipliner ingår, mjukvara, bildkvalitet, mekanik-, elektronik, industridesign, produktionsteknik, med flera. Axis har ett tätt samarbete över avdelningsgränserna för att jobba så effektivt som möjligt och utveckla marknadens bästa produkter.

Arbetsuppgifter
 • Utveckling av mjukvara i C för ett inbyggt Linux-system (våra kameror)
 • Programmering i Linuxmiljö, t ex GDB, Git och Gerrit
 • Design och implementation av ny funktionalitet som möter våra kunders krav
 • Integration av funktionalitet från övriga avdelningar inom Axis, samt integration av vår nya funktionalitet tillbaka till den gemensamma Linux-plattformen
 • Avancerad debugging av ett komplett Linux-system
Vi söker dig som

Vi söker dig som gillar C-programmering med Linux som arbetsmiljö. Du har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område, t ex Datateknik eller InfoCom. Arbetet kräver en lagspelare som har lätt för att jobba med nya människor. Vi tror också att du är resultatorienterad och har lätt att hantera många uppgifter samtidigt.

Meriterande är erfarenhet från ett eller flera av följande områden:
 • Linux user space, kernel space och device drivers
 • Debug-verktyg, GDB, Valgrind, etc
 • Erfarenhet av scriptspråk, shell, python, perl, etc.
 • Hårdvarunära programmering, Micro Controllers (MCU)
ÖVRIG INFORMATION
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Lund
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Axis önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur. De tillåter och uppmuntrar anställda till självständigt tänkande. Redan från dag ett får du möjlighet att bidra med Din kompetens i ett företag som tror på innovation och den enskilda individen. På Axis får du möjligheten att bygga ditt nätverk för framtiden. Här samlas duktiga och kreativa människor som alla arbetar mot samma mål att vara nummer ett. Kom in i gemenskapen och bidra med just din kunskap!