Kvalitetsingenjör till Axis Communications i Lund!

Kvalitetsingenjör till Axis Communications i Lund!

Axis är bäst på det dem gör, men kan bara fortsätta att vara bäst om de kan samarbeta inom hela värdekedjan, vara öppna för förändring och ständigt tänka framåt. Företaget uppmuntrar sina anställda till självständigt tänkande och lever efter sina värderingar; Act as one, Always open och Think big. Stämmer detta överens med vad du söker hos en arbetsgivare? Är du ingenjör, relationsskapande och självgående? Då är Axis och rollen som kvalitetsingenjör rätt för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Axis Communications räkning en kvalitetsingenjör med fokus på kvalitet i utvecklingsprojekt, med start i april 2020. Axis Communications är marknadsledande inom nätverksvideo och en drivande kraft i skiftet från analog till digital videoövervakning. Som kvalitetsingenjör får du en viktig roll i projekten, då det för Axis är otroligt viktigt med kvalité genom hela produktutvecklingsprocessen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Axis Communications. Axis Communications intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsingenjör i projektteamet så kommer man in tidigt i utvecklingsfasen. Axis har blivit världsledande inom videoövervakning tack vara innovativa produkter som håller hög kvalitet. Du kommer att ingå i ett team på 15 personer som arbetar i produktutvecklingsprojekten från koncept till kvalificerad volymproduktion. Ditt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för att levereransen ska hålla en hög och jämn produktkvalitet. I arbetet ingår mycket kontakt med underleverantörer som tillverkar komponenter och med de fabrikerna som monterar Axis färdiga produkt.

Du kommer till exempel att:
 • Driva förebyggande aktiviteter inom våra produktutvecklingsprojekt för att uppnå effektiva produktionsprocesser hos både leverantörer och kontraktstillverkare.
 • Driva förbättringsarbete tillsammans med kontraktstillverkare för att nå uppsatta effektivitetsmål.
 • Utvärdera- och utveckla relationer med nya och befintliga leverantörer och kontraktstillverkare över hela världen ur kvalitets-, miljö- och etikperspektiv.
 • Utveckla teamets metoder och arbetssätt.
Tjänsten passar dig som är analytiskt lagd då man ofta får undersöka vad som kan ligga till grund för eventuella problem i produktionen. Du trivs bra i mötet med olika människor och kulturer då man i tjänst får besöka fabriker och underleverantörer runt om i världen. Detta innebär ca 50 resdagar per år, då ofta samlade på 1 vecka i taget.

Vi söker dig som
 • Har en civil-/högskoleingenjörsexamen inom elektronik, mekanik, industriell ekonomi eller liknande
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift
Det är meriterande om du..
 • Har arbetslivserfarenhet inom produktionsteknik, t.ex. jobbat med produktionslinjen och effektivisering
 • Har erfarenhet av arbete som kvalitetsingenjör
 • Har kunskap om kvalitetsmetoder, ex. LEAN, ISO, Yield
 • Har arbetat i projekt tidigare
 • Är bekant med olika typer av tillverkningsprocesser
Som person har du en mycket god förmåga att skapa personliga nätverk och samarbeta över organisationsgränser. Du är en lagspelare som lyssnar, kommunicerar och relaterar till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Likaså är du en god analytiker som bryter ner problem i sina beståndsdelar och ser till det långsiktiga/strategiska. Att ta initiativ ser du som en självklarhet och du drivs av att uppnå dina högt satta mål.

Axis inser vikten av en blandad personalstyrka. De vet att olikheter i grupper och organisation skapar en bättre arbetsmiljö och lägger grunden för den kreativitet som är en förutsättning för deras framgång. Vill du växa med Axis?

Övrig information
 • Start: April 2020
 • Omfattning: Heltid, 6 månader med chans till överrekrytering eller förlägning
 • Placering: Lund
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Axis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axis Communications är marknadsledande inom nätverksvideo och en drivande kraft i skiftet från analog till digital videoövervakning, vilket gör en tryggare, smartare och säkrare värld möjlig. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer som inkluderar produkter och lösningar baserade på innovativa och öppna teknikplattformar.

Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur. Redan från dag ett får du möjlighet att bidra med din kompetens i ett företag som tror på innovation och den enskilda individen. På Axis får du möjligheten att bygga ditt nätverk för framtiden. Axis samlar duktiga och kreativa människor som alla arbetar mot samma mål - att vara nummer ett. Kom in i gemenskapen och bidra med just din kunskap!