Junior testutvecklare till Axis i Lund

Junior testutvecklare till Axis i Lund

Tänk att få jobba i ett Axis Communications i miniformat, få ha ett finger med i hela utvecklingskedjan från att prototyp utvecklas, till att färdig produkt implementeras. Detta samtidigt som du utmanas tekniskt med likasinnade kollegor och får ett personligt bollplank i din mentor. En grymt spännande tjänst som du kan söka redan idag!

Information om uppdraget

För två år sedan började jag som testare hos Axis Communication och arbetar idag som testledare för ett mindre team inom mjukvarutestning. Det var mitt första jobb efter examen som högskoleingenjör datateknik och jag såg och ser stor utvecklingspotential på Axis. Jag ville först bli utvecklare och hade inte koll på vad test var, jag tyckte bara det var kul att programmera! Som testare får jag göra det jag alltid ville jobba med - problemlösning! Man får även skriva kod från grunden och arbeta med automatisering av test om man vill gå den riktningen. Finns en öppenhet och ärlighet hos Axis - man kan ta sig i den riktningen man vill! Man märker att många är drivna och det finns ett ingenjörsmässigt tankesätt här.

* Carl Lind, testledare Axis Communication

Troligtvis var du den i klassen som kursarna kom och frågade om du vill kika på deras kod eller testa deras applikation. Du är duktig på det du gör och brinner för att utvecklas inom produktutveckling av mjukvara! Att ha morgonfika varje morgon med likasinnade kollegor, att få möjlighet att växa inom olika team och roller samt få en specifikt utvald mentor just för dig. Detta erbjuder vi nu hos Axis Communication, du blir en del av deras QA-avdelning i Lund och din tekniska kompetens kommer ta nya höjder.

Du kommer få veta vad som ska testas men HUR produkten ska testas, det är upp till dig med kollegor att lista ut! Du kommer att följa produktens resa från prototyp till färdig produkt och hur väl resultatet blir är mycket upp till hur väl du har lyckats säkerställa produktens kvalitet!

Hos Axis får du fri tillgång till lunch-föreläsningar på plats inom de senaste innovativa lösningarna i tech-branschen, du får arbeta hos en arbetsgivare som litar på sina anställda och främjar en flexibilitet gällande arbetstider (så klart inom rimliga ramar).

Arbetsuppgifter

Axis Communications erbjuder dig en av Sveriges största och kanske mest framstående QA avdelningar där du under överseende och vägledning av seniora kollegor i trygga händer kan utvecklas.

Som testutvecklare hos Axis kommer du att arbeta agilt i ett utvecklingsteam med kunniga och trevliga kollegor, där utveckling och test bedrivs parallellt. I testarbetet ingår bland annat planering av tester, test- och testdatadesign, exekvering och uppföljning av tester. Strategiskt jobbar du tillsammans med andra testare och utvecklare för att ständigt förbättra tekniker och metoder. Syftet är att bland annat att kontinuerligt förbättra vår testautomatisering, korta ledtiden till produktion samt öka effektiviteten i vår testverksamhet.

Arbetsmiljön hos Axis är inspirerande och det finns tydligt utformade introduktionsprogram med dedikerade mentorer som kommer att stötta, pusha och utveckla dig! Egna initiativ uppmuntras och har du idéer kring hur en testmiljö kan sättas upp så är det en förväntan att du utforskar dina gränser och provar dig fram!

Vi söker dig som

Vi söker helt enkelt dig som är en fena på problemlösning och för att kunna utvecklas i rollen och trivas i teamet behöver du ha kompetens och intresse för programmering. När de flesta hör test kan man tänka på ett ensidigt arbete, men detta är långt ifrån ensidigt då du behöver trivas och triggas av föränderliga uppgifter och gå igång på att testa nya tekniker - problemlösning!

För oss och Axis Communications så går alltid driv, engagemang och intresse före mångårig erfarenhet, så om du kan komplettera dessa personliga egenskaper med ett genuint intresse för teknik, då är det troligen dig vi söker!

För att trivas i rollen söker vi dig som har en examen inom IT, helst ingenjörslinje då tjänsten kommer fokusera mycket på logiskt djup och ett starkt programmeringstänk. Vi ser även att du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift. Har du på eget initiativ förkovrat dig i programmering och test, ta gärna med detta i din ansökan då det är starkt meriterande.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Placering: Lund, Ideon
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Sök så snart som möjligt då vi går igenom ansökningarna löpande.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Nyckelord: Testare, mjukvarutestare, testautomatisering, utveckling, QA, junior

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Testare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axis Communications är inte bara ett företag, Axis är en kultur, ett sätt att leva. Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur. Vi tillåter och uppmuntrar våra anställda till självständigt tänkande - vi lever efter våra värderingar: Act as one, Always open och Think big! Läs mer om hur det är att arbeta på Axis här!