Junior nätverkstekniker till ESS!

Junior nätverkstekniker till ESS!

ESS fortsätter växa och vi söker nu en junior nätverkstekniker till deras site i Lund.
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom IT och ett intresse för nätverk. Har du tidigare erfarenheter av att arbeta med drift, installation och support av LAN/WAN miljöer ses detta som ett stort plus.

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior Nätverkstekniker till ESS i lund. Som Nätverkstekniker på ESS ingår du i Integrated Control System Division (ICS). ICS är en organisatorisk enhet som är ansvarig för kontrollsystemen inom ESS anläggning. ICS är i sin tur uppdelat i mindre grupper och du kommer tillhöra ICS Infrastructure

ESS är just nu i en intensiv och expansiv utvecklingsfas och projektet utförs i en internationell miljö, unikt inom sitt område. Projektet finansieras av 17 europeiska länder och kulturen karaktäriseras av innovation och av en hög entreprenörsanda. Forskningsanläggningen är ett i sitt slag och en av de största inom sitt område som inrymmer ett 50-tal olika nationaliteter och en akademisk miljö. Här finns det en stor vilja att ständigt förbättra, effektivisera och hitta nya vägar!

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos ESS. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I din roll som Nätverkstekniker kommer du ingå i ett team på ca 8 personer. Tillsammans ansvarar ni för att utveckla och förbättra IT-miljön på ESS anläggningen. Du kommer bland annat arbeta med konfigurering, installation och daglig drift av datakommunikationsutrustning som exempelvis router och switchar och brandväggar. Exempel på arbetsuppgifter är:
  • Konfigurering på plats och införa ändringar
  • Felsöka befintlig utrustning
  • Ge underhåll och service samt installera ny utrustning
  • Bygga upp nät och fysiskt skruva upp LAN-miljöer
Vid anställningens kommer du arbeta nära en mer senior kollega som en del av din introduktion till ESS och dina arbetsuppgifter. Klimatet i arbetsgruppen är öppet och hjälpsamt.

Tjänsten passar dig med teknisk kompetens som är driven och har ett stort intresse för datakommunikation och att utvecklas inom området. Om du är social, öppen och har förmåga att arbeta bra i team men även vara självgående, då kommer du att passa in perfekt på ESS.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är serviceminded och som har ett stort intresse för teknik och nätverk. Du är nyexaminerad från relevant eftergymnasial inom IT- drift/nätteknik eller motsvarande. Alternativt har du arbetslivserfarenhet från datakommunikationsbranschen, där vi tror att du har arbetat med drift, installation och support av LAN/WAN miljöer.

För tjänsten krävs det att du:

* Behärskar engelska i tal och skrift.

För denna tjänst kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och för att passa i rollen tror vi att du som person är ambitiös, nyfiken och driftig samt besitter en stor vilja att utveckla både dig själv och din kompetens. För att trivas tror vi också att du är initiativtagande och kan komma med nya förslag och angreppssätt samt att du triggas av klurig problemlösning. Vidare innebär arbetet att jobba i team vilket kräver att du är social och samarbetsvillig

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Lund
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ESS önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se