Junior algoritmutvecklare till ledande teknikföretag

Academic Work · Data & IT · löpande

Om jobbet

Vill du arbeta med mjukvaruprodukter till nya smartphones och tablets? Lockar arbetsuppgifter inom fingeravtrycksteknik? Är du social, ödmjuk och brinner för problemlösning? Vi söker nu för Precise Biometrics räkning en junior algoritmutvecklare på heltid till deras huvudkontor i Lund. Uppdraget startar omgående så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Information om uppdraget

Precise Biometrics är ett globalt bolag med en växande kundbas och stora försäljningsframgångar. Academic Work söker därför för deras räkning en junior algoritmutvecklare för att förstärka deras forsknings- och utvecklingsavdelning på kontoret i Lund.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Precise Biometrics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Precise Biometrics. Precise Biometrics intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som junior algoritmutvecklare kommer du arbeta på forsknings- och utvecklingsavdelningen med vidareutvecklingen av verksamhetens kärnteknik. Det är en omväxlande roll där den ena dagen inte är den andra lik men där din primära uppgift kommer vara att arbeta inom forskningsområdet med att exempelvis räkna ut lösningar på komplexa problem och implementera det i tekniken.

Arbetet bedrivs i projektform och du kommer främst arbeta med bildbehandling och utveckling av algoritmer för fingertrycksigenkänning. Som en del av arbetet ingår även biometriska prestandamätningar, vidareutveckling av automatiska tester, felsökning, kvalitetssäkring och kundsupport.

Du kommer till exempel att:
 • Testa matematiska modeller inom forskningsområdet
 • Utvärdera testresultat
 • Utföra algoritmutveckling i C
Tjänsten passar dig som är intresserad av att få in foten på ett teknikföretag som är ledande inom deras område och som har en stark anda av innovation och engagemang. Du ska trivas i en internationell miljö och vilja vara en del av att arbeta inom ett snabbt växande teknikområde.

Introduktionen kommer innebära ett introduktionsprogram som består av en crash course i biometri tillsammans med självstudier under ungefär två veckors tid. Under tiden kommer du även få hjälp med att sätta upp utrustning och annat praktiskt för att därefter vara redo att leverera.

Vi söker dig som
 • Har en civil- eller magisterexamen inom teknisk fysik, datavetenskap, elektroteknik eller annan motsvarande utbildning där du studerat avancerad matematik
 • Har goda kunskaper av mjukvaruutveckling i C
 • Har kompetens inom bildanalys/signalbehandling
 • Besitter kunskap och förståelse för att kunna utvärdera testresultat
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift då kommunikationen sker på båda språken
Som person är du social, ödmjuk och har god samarbetsförmåga då arbetet utförs i projekt vilket innebär mycket samverkan och kontakt med kollegor och kunder runt om i världen. Du brinner för problemlösning och kan hänga med i en snabbrörlig marknad där det är viktigt att du har förmågan att tänka flera steg i förväg. Du är även initiativtagande, självgående och är inte rädd för att ta egna beslut för att driva din arbetsprocess framåt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 6 månader med goda chanser till förlängning
 • Placering: Lund
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Lund
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för att säkerställa människors identitet genom fingeravtrycksteknik. Deras produkt Precise BioMatch Mobile finns idag integrerad i över 170 olika telefonmodeller från över 40 olika tillverkare. Precise Biometrics har huvudkontor i Lund samt utvecklingskontor i Karlstad och i Potsdam, NY, USA. Precise Biometrics är noterat på NASDAQ OMX Nordic (PREC).