Junior Mjukvaruutvecklare med intresse för open source till Axis Communications

Junior Mjukvaruutvecklare med intresse för open source till Axis Communications

Fråga dig själv: varför går just du till jobbet? Vill du precis som 15 andra utvecklare på Axis streamingteam känna att det är roligt att göra sitt jobb? Vill du kunna säga att det är kul att gräva i Streamings komplexa kod, att förstå helheten och lösa problem? Det hoppas vi! Nu behövs du med kunskaper inom C och open source. Var med och bidra till en bättre mediaströmning och ha roligt på jobbet du med!

Information om uppdraget

På Axis Communications i Lund uppmanar man till innovativa lösningar och ligger i framkant vad gäller utveckling inom nätverksbaserad kameraövervakning. Här finns stora utvecklingsmöjligheter för dig som ser lösningar snarare än problem. I detta nu behövs förstärkning av dig som drivs av komplex kod i kombination med gott samarbete.

I streamingteamet sitter idag 15 drivna och programmeringskunniga kollegor som arbetar med mediaströmningen av Axis produkter - hjärtat i Axis verksamhet. Här står upstreamkommunikation och opensource i fokus. Teamet kännetecknas av kommunikativa, hjälpsamma och innovativa personer som alla är passionerade för den senaste tekniken

Jag gillar atmosfären, speciellt i vårt team. Mina utvecklingsmöjligheter är enorma om jag vill. Mina arbetsuppgifter är fortfarande spännande efter fem år i Streaming. Så uttrycker sig några av de som skulle kunna bli dina framtida kollegor.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Axis.

Arbetsuppgifter

Teamet ansvarar för att se till att programmen som releasar firmware-uppgraderingar alltid har en effektiv och fungerade streaminglösning. Till en början kommer du att arbeta med inkommande tickets (felrapporter) av varierande karaktär tillsammans med ytterligare ett par kollegor vilket innebär att du får chansen att kommunicera med flertalet avdelningar på företaget. En av dina blivande kollegor berättar att Under ett år i Streaming har jag ännu inte rättat ett fel i samma kod två gånger, var därför beredd på problemlösning och variation!

Framöver finns också stora möjligheter för dig att arbeta med nyutveckling av ny funktionalitet inom flera olika användningsområden. Vad som är säkert är att du oavsett får arbeta runt avancerad teknik dagligen. C, GBD Debugging, multi-threading , GObject och GStreamer är bara några av de få tekniker du kommer att komma i kontakt med.

Vi söker dig som
  • Har examen (eller på väg att ta) inom en datateknisk utbildning, gärna på masternivå
  • Har ett brinnande intresse för programmering, open source och avancerad teknik
  • Har erfarenhet av programmering, troligtvis i C men även andra språk kan vara aktuella kanske har du arbetat extra på sidan av dina studier, eller har projekt från din skoltid/fritid att visa upp
För att trivas i teamet tror vi att du är en sann problemlösare och en riktig doer. Som person drivs du av resultat och trivs i en kultur som genomsyras av entreprenörskap, engagemang och vilja av att dela kunskap med sina kollegor. När du gör just detta, delar kunskap, gör du det helst face to face och är noga med hur du kommunicerar. Vidare har du en förmåga att ta för dig och uppskattar omväxling. Du är gärna med och bidrar till att sätta streamingavdelningen ännu starkare på Axiskartan.

Övrig information
  • Start: Omgående med hänsyn till ev. uppsägningstid eller avslutande av studier
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Lund
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Axis önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Utbildning, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axis Communications är marknadsledande inom nätverksvideo och en drivande kraft i skiftet från analog till digital videoövervakning, vilket gör en tryggare, smartare och säkrare värld möjlig. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer som inkluderar produkter och lösningar baserade på innovativa och öppna teknikplattformar.
Axis är inte bara ett företag; Axis är en kultur, ett sätt att leva. Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur. Redan från dag ett får du möjlighet att bidra med din kompetens i ett företag som tror på innovation och den enskilda individen. På Axis får du möjligheten att bygga ditt nätverk för framtiden. Axis samlar duktiga och kreativa människor som alla arbetar mot samma mål att vara nummer ett. Kom in i gemenskapen och bidra med just din kunskap!