Förkärlek för PCBA?

Förkärlek för PCBA?

Är du en hightech hands-on person och vill få in foten i ett världsledande och multinationellt bolag som Axis? Vill du få chansen att briljera i en roll som PCBA-ingenjör där kretskort och testsystemutveckling ligger i fokus? Då är detta chansen du inte vill missa!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för Axis Communications räkning en PCBA-ingenjör med fokus på testning av kretskort. Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur, och uppmuntrar sina medarbetare till självständigt tänkande. Från första dag får du möjlighet att bidra med din kompetens i ett företag som tror på innovation och individ.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Axis Communications. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig på sex månader. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

PCBA är enkelt förklarat kretskort med komponenter. Som PCBA-ingenjör utvecklar och desginar man de fixturer man sedan stoppar kretskorten i när man ska testa dem.

I din roll som PCBA-ingenjör kommer du att ansvara för utvecklingen av PCBA produktionstest för att säkerställa att inga errors i produktionsprocessen påverkar kvaliteten på slutprodukten. Du blir en del av Axis projekt hela vägen från kravspecifikation till slutprodukt. Du kommer också att ansvara för att det finns en hög grad av stöd för att upprätthålla testsystem på produktionsplatserna så att tillverkaren i sin tur kan upprätthålla en hög leveransprecision. Du kommer i snitt arbeta i 3 projekt åt gången!

Du kommer till exempel att:
 • Skriva testspecifikationer och vidareutveckla produktionstestsekvenser med hjälp av National Instruments TestStand och produktspecifika bed-of-nails-fästen
 • Implementera nya testsystem till produktionen, vilket bland annat innebär säkerställa att produktionsutrustning är på plats och att utbilda testoperatörer och testtekniker.
 • Ge produktionsanläggningar stöd för eventuella produktionstestrelaterade problem
 • Komma med förslag och delta i utveckling av testsystem
Axis produktionsanläggningar är belägna runt om i världen, så som exempelvis Mexico och Thailand, vilket innebär att det i tjänsten kan förekomma resor då du tillsammans med andra projektledare kommer att resa till dessa platser för att distribuera och förbättra produktionsprovsystem. Detta sträcker sig till ca 30 dagar per år.

Vi söker dig som
 • Har en Civil- eller Högskoleingenjörsexamen inom Elektronik eller motsvarande
 • Kan läsa el-scheman och har förståelse för flöden
 • Har kunskap om vad ett kretskort är med en relativt bred förståelse
 • Har god kommunikationsförmåga på engelska, i tal och skrift
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av produktion, alternativt skrivit exjobb eller likande relaterat till produktion

Som person är du nyfiken, ansvarstagande, organiserad och metodisk. Vi ser gärna att du är öppensinnad då Axis värdesätter att man bidrar till en positiv laganda och arbetsmiljö samt har en god förmåga att dela kunskap och kompetens med andra. Tjänsten innebär mycket självständigt arbete och frihet, vilket kräver att du är proaktiv och initiativtagande. Du trivs bra i att arbete i projektform med många andra kollegor.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Lund
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Axis önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axis är marknadsledande inom nätverksvideo och en drivande kraft i skiftet från analog till digital videoövervakning, vilket gör en tryggare, smartare och säkrare värld möjlig. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer som inkluderar produkter och lösningar baserade på innovativa och öppna teknikplattformar.