Ekonom till Modity i Lund

Ekonom till Modity i Lund

Utvecklas och utmanas som ekonom tillsammans med ett av Sveriges ledande energihandelsbolag som investerar och interagerar med sina medarbetare! Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta brett med ekonomi, som känner sig trygg i rollen och dess uppgifter samt har en genuin nyfikenhet för både kollegor och energibranschen. Du kommer att bli en viktig del av verksamheten och få chansen att arbeta tvärfunktionellt med andra viktiga funktioner både inom och utanför bolaget. Ansök redan idag då vi går igenom urvalet löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för Moditys räkning en erfaren ekonomiassistent som motiveras av att arbeta med processförbättringar och som ständigt är på jakt efter att effektivera sitt och teamets arbete. Modity riktar sig till energibolag, producenter och industri, där de tillsammans med sina kunder vill möjliggöra framtidens hållbara energisystem. Modity har en lärandekultur - genom att ständigt söka svar på nya frågeställningar, förhålla sig nyfikna på andras kunskap och vara goda lyssnare både inifrån och utifrån söker de sig närmare sina mål. Det finns också en värme i bolaget och det värnas om att ta hand om varandra och hjälpas åt när det behövs.

Du kommer att tillhöra ekonomifunktionen och ingå i ett team om 2, med totalt 8 på avdelningen. Rapportering sker direkt till företagets CFO. Under sin introduktionsfas arbetar man på plats på kontoret. När man sedan är varm i kläderna finns möjlighet till distansarbete vid behov och möjlighet. Uppstart för tjänsten är omgående och vi ser gärna att du kan starta innan midsommar om möjligt för att få de bästa förutsättningarna för en gedigen introduktion.

Uppdraget är initialt ett konsultuppdrag där du arbetar ute hos Modity men har din anställning som konsult via oss på Academic Work. Kontrakt kommer att skrivas initialt på 6 månader och så länge alla parter är nöjda med samarbetet kommer du att förlängas ytterligare. Dessutom finns det goda möjligheter till att i framtiden eventuellt bli direktanställd på bolaget - självklart beroende på hur samarbetet fungerar för alla parter. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonom på Modity kommer du bland annat arbeta med:
 • Löpande bokföring
 • Bokslutsaktiviteter kopplade till leverantörs- och kundreskontra
 • Daglig positionsavstämning av gårdagens handel
 • Fakturering
 • Hantering av miljöprodukter samt intern kontroll
 • Processförbättringar och ge förslag på sätt att effektivisera ditt och teamets arbete
Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande
 • Är obehindrad i svenska i tal och skrift
 • Har en god systemvana (meriterande med Microsoft NAV och Office 365)
 • Minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
Det är meriterande om du har erfarenhet från en större organisation med en komplex struktur - gärna inom energibranschen men inte nödvändigtvis.

Som person är du:
 • Initiativtagande
 • Strukturerad
 • Noggrann
Du är även ansvarstagande och drivs av att förenkla och effektivisera arbetsuppgifter och processer.

Övrig information
 • Start: Omgående, mitten av juni
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Lund
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Moditys önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se