Editor för digitala kanaler till Axis Communications i Lund

Editor för digitala kanaler till Axis Communications i Lund

Vill du vara del av ett globalt och framgångsrikt företag och vara del av ett team som har ansvar för deras offentliga bild samt arbeta för att ständigt utveckla denna? Har du erfarenhet av att jobba med en global hemsida och tycker att det låter intressant att säkerställa att Axis presenteras på ett bra sätt i deras digitala kanaler? Sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Axis Communications räkning en Editor till deras Digital Marketing & Communications team som jobbar med innehållet på Axis digitala kanaler. Detta då en person som har denna tjänst idag kommer att gå på föräldraledighet fram till mars 2020. I din position kommer du även att ha nära samarbeten med olika team inom Corporate Marketing samt med IT teamet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Axis önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Axis. Uppdraget kommer att pågå under drygt ett år fram till mars 2020 men kontrakt kommer att skrivas på sex månader i taget och sedan förlängas inom uppdragstiden.

Arbetsuppgifter

Som Editor kommer du att bli en av de globala innehållsredaktörerna av bland annat Axis hemsida, blogg samt sociala medier. Du kommer supportera de globala ägarna av innehållet och även de regionala teamen i skapandet av nytt innehåll, uppdatering av det redan existerande innehållet och i arbetet att identifiera behovet av förbättringar.

Du kommer till exempel att:
 • Skapa, editera och publicera innehåll på axis.com baserat på förfrågningar från globala och regionala team
 • Skapa och skräddarsy ett engagerande webbinnehåll som lockar, engagerar och fångar intresset hos målgruppen
 • Supportera det digitala marknadsteamet i projekt kopplade till webbinnehåll
 • Översätta affärsmål och kundbehov till ett passande innehåll för webben
 • Säkerställa att innehållet på hemsidan överensstämmer med Axis varumärksstrategi
Tjänsten passar dig som vill utveckla din webbredigeringsförmåga där du får jobba med en global hemsida kopplad till ett stort internationellt företag. Du får samarbete med duktiga kollegor på marknad och IT och bidra till den fortsatta utvecklingen av axis.com.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet av att jobba med en flerspråkig och global hemsida
 • Har erfarenhet av webbredigering och innehållskapande på webbsidor
 • Har erfarenhet av att jobba i ett CMS-system
 • Har erfarenhet av olika verktyg som kan användas för webbredigering och skapande av en bra layout
 • Mycket goda kunskaper i engelska, både skriftligen och muntligen
Det är meriterande om du också:
 • Har jobbat i CMS-systemet Drupal
 • Har jobbat med sökmotoroptimering, det är extra meriterande om du har gjort detta i en global kontext.
Som person är du ambitiös, strukturerad och målorienterad. Du brinner för kommunikation och du drivs av att skapa en bra hemsida där dess innehåll fångar intresset hos besökarna. Du är lösningsorienterad och vill vara del av ett team som har som mål att leverera en hemsida i toppklass. För att passa i den här rollen behöver du ha ett öga för detaljer men även kunna se helhetsbilden. Du behöver även ha en god samarbetsförmåga då denna roll kommer innebära mycket kontakt med andra avdelningar på Axis.

Övrig information
 • Start: Januari
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Lund
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axis är ett snabbt växande IT-företag med globalt avtryck, ett företag där innovation är ett ledord. Deras framgång beror i stor utsträckning på högkvalificerad personal och deras starka, öppna och tillåtande företagskultur en företagskultur som bäddar för framgång och medför möjligheter att ständigt bryta ny mark. På Axis finner du innovativa, dedikerade och engagerade medarbetare som är kärnan i verksamheten och den framgång som Axis taktar mot. Som världsledande företag inom nätverksvideo erbjuder Axis olika övervakningssystem och andra pålitliga säkerhetslösningar. Samtliga är produkter som baseras på en öppen plattform av att ständigt leverera kvalité och högt värde till sina kunder. Läs mer om hur Axis beskriver sig själv på sin hemsida.