Driven student med C-kompetens till Axis!

Driven student med C-kompetens till Axis!

Vill du arbeta med applikationsutveckling på ett av marknadens hetaste bolag? Har du god kompetens i C-programmering och tycker om att arbeta i kundnära projekt? Då kan vi ha det perfekta extrajobbet för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Axis räkning dig som studerar till ingenjör och som är intresserad av att arbeta med hårdvarunära applikationsutveckling på Linux plattform. Axis har fortsatt stark tillväxt och ser möjligheter att växa ytterligare. Stort fokus ligger på att leverera innovativa produkter med marknadens högsta kvalitet och tillhörande support i världsklass. Till ett större team bestående av produktspecialister behöver man nu förstärka med en studerande ingenjör som kan utveckla kundspecifika applikationer som körs på Axis produkter i syfte att hålla en hög servicenivå till kund samt att fortsatt kunna erbjuda en flexibel lösning med högt värde.

På Axis får du möjligheten att stärka dina befintliga kompetenser i en internationell miljö på ett marknadsledande bolag. Här får du redan från dag möjligheten att bidra med din kompetens i ett företag som tror på innovation, framåtanda och den enskilda individen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i ett större team om cirka 20 personer bestående av bland annat produktspecialister. Din uppgift blir att i nära samråd med produktspecialister, utveckla applikationer i C-kod som kommer att köras på Axis kameror och diagnostisera dessa för att sedan utföra specifika funktioner i syfte att underlätta handhavandet för Axis kunder. Exempel på sådana applikationer kan till exempel vara:
 • Övervakningssystem för att övervaka CPU/nätverksbelastning
 • Rapportfunktionalitet som sparar en rapport om systemet går ner och skickar notis
Du kommer initialt att få en god grundläggande genomgång av Axis SDK samt produkterna och kommer att arbeta tätt med övriga i teamet. Det förväntas dock att du är en person som driver din egen utveckling och söker information aktivt.

Tjänsten passar dig som brinner för mjukvaruutveckling och som vill in och prova dina kunskaper på ett attraktivt och internationellt teknikbolag.

Vi söker dig som

Vi söker dig som studerar till ingenjör. Du har minst 1 år kvar av dina studier och har ett starkt intresse för mjukvaruutveckling, framförallt i C men även i andra språk.
Du har god förståelse för system och utveckling i först och främst backend men även i frontend.
 • C-programmering
 • Linux (gärna flera distributioner)
Det är meriterande om du har
 • Kunskap i HTML, Javascript, CSS
 • Tidigare projekt att visa upp, alternativt länka till i din ansökan.
Som person är du öppen, nyfiken och framåt. Du gillar att ta initiativ och söker själv information och lösningar och delar gärna med dig av dessa till dina kollegor.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Placering: Lund, Ideon
 • Omfattning: 1-2 dagar/vecka
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Deltid, Extrajobb
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axis är inte bara ett företag, Axis är en kultur, ett sätt att leva. Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur. Vi tillåter och uppmuntrar våra anställda till självständigt tänkande vi lever efter våra värderingar: Act as one, Always open och Think big! Läs mer om Axis HÄR.