Livsmedelssäljare Alba Sales

Livsmedelssäljare Alba Sales

Vi söker nu en Livsmedelssäljare till Alba Handels

För att bibehålla vår ledande position inom vegetabiliska oljor är vi ständigt på jakt efter välutbildade, innovativa, kompetenta, engagerade och omsorgsfulla medarbetare. Vi erbjuder stimulerande och internationella karriärmöjligheter på alla nivåer inom produktion, försäljning, kundinnovation och stödfunktioner i fler än 25 länder.

Alba Handels koncept är att, med egen distribution, leverera varor till restaurangbranschen. Varorna består av produkter tillverkade antingen i företagets egen anläggning i Dalby, eller i moderbolagets anläggning i Karlshamn. Produkterna är, i huvudsak, baserade på vegetabiliska oljor och fetter. Alba Handels distribuerar även ett antal handelsvaror som komplement till de egenproducerade produkterna. Produkterna är genomgående av mycket hög kvalitet och detta i kombination med den höga servicenivån, gör att vi har ett mycket gott rykte i branschen.

Alba Handels samarbetar med kunder i södra Sverige och våra säljare utgår från depåer i Staffanstorp, Kristianstad, Kungsbacka, Jönköping och Stockholm. Teamet består av 10 medarbetare.

Om tjänsten
Till Alba Handels söker vi nu en Livsmedelssäljare med huvudansvar för att aktivt och självständigt besöka kunder inom affärsområdet samt agera stand-in till övriga säljare vid semester och annan frånvaro. I rollen ingår daglig kundkontakt där du upprätthåller en god servicenivå till våra befintliga kunder för att skapa mervärde, men även söker och bearbetar potentiella kunder. Merparten av arbetstiden ägnas åt försäljningsarbete, men periodvis ingår att agera Albasäljare på någon av de sju distributionsbilarna i södra Sverige.

Tjänsten är en nyckelroll i organisationen och du erbjuds ett omväxlande och rörligt jobb i en positiv miljö. Rätt person ges stor frihet att styra sin vardag. Att vara positiv och flexibel samt kunna agera självständigt och ansvarsfullt, är förutsättningar för att lyckas med arbetsuppgifterna.

Eftersom Alba Handels är en del i en global organisation, finns det även goda möjligheter för personlig utveckling och karriärmöjligheter.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
  • Planering, bearbetning och besök hos nya och befintliga kunder, både på egen hand men även tillsammans med befintliga säljare
  • Förhandla med kunder och i förekommande fall upprätta och utveckla avtal. Bearbeta nya och befintliga kedjekunder
  • Ta aktiv del av utveckling av sortimentet
  • Vara en aktiv part i bevarandet och utvecklandet av Albas koncept
  • Support till övriga i säljorganisationen
  • Vid semestrar och annan frånvaro, agera Albasäljare och ansvara för försäljningen inom det aktuella distriktet
Tjänsten ingår som en del av organisationen på huvudkontoret i Dalby men eftersom arbetsuppgifterna innebär ett geografiskt arbetsfält bestående av hela södra Sverige, är det möjligt att utgå från annan ort.

Arbetsuppgifterna innebär att man reser en stor del av sin arbetstid och det kommer att förekomma ett antal övernattningar.

Du kommer att rapportera till Alba Handels försäljningschef, Ulf Persson. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vem är du?

Erfarenhetsbakgrund:
Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning och god datorvana. Du för dig väl i tal och skrift och har du tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, ser vi det givetvis som positivt. Erfarenhet från restaurangbranschen och ett genuint intresse för mat och matlagning är också stora fördelar.

Då en del av arbetsuppgifterna består i att vara back-up till de ordinarie Albasäljarna, förutsätts att du innehar C-körkort och tillhörande yrkeskompetensbevis, YKB, samt känner dig komfortabel med att framföra ett distributionsfordon i skiftande miljöer.

Personliga förmågor:
Vi söker dig som är systematisk, noggrann och har lätt för att lära. Du har kundfokus och är bra på att bygga långsiktiga relationer. Vi förväntar oss att du har ett bra driv och att du gärna tar initiativ till att effektivisera och förbättra arbetet inom affärsområdet. Då vi är ett litet team, förutsätter vi även att du fungerar som lagspelare.

Arbetsuppgifternas karaktär innebär vidare att självständighet och ansvarstagande är viktiga egenskaper, såväl som ödmjukhet och ett intresse för människor.

Hos oss står engagemang och arbetsglädje i fokus och vi förutsätter att du är en glad, oblyg och öppen person.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta vår Area Sales Manager, Ulf Persson, på telefon 0705 - 145617 eller via mail, ulf.persson@alba.se .

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Business Partner Marie Sundström, på telefon 0454-828 67 eller via mail, marie.sundstrom@aak.com

Ansök med CV, samt ett personligt brev som förklarar varför du är rätt person för denna tjänst. Urval kommer att löpande, därför ber vi dig sända din ansökan med CV snarast möjligt eller senast den 23 februari 2020. Notera att ansökningar inte tas emot via e-mail.

Vi har gjort vårt val av kanaler för denna rekrytering och undanber oss vänligen att kontaktas av säljare, rekryteringsbyråer eller bemanningsföretag.
Mer info
Kontaktperson Ulf Persson
Telefon 0705 - 145617
Område Lund
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.aak.se
Sista ansökningsdag 8 apr 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AAK:s arbete är uppbyggt kring våra kunders verksamheter och vi tror starkt på långsiktiga och starka relationer. Genom vårt unika utvecklingsarbete arbetar vi i nära samarbete med våra kunder för att utveckla lösningar som uppfyller kundspecifika behov.

Alba Handels är ett affärsområde inom AAK Dalby AB, som i sin tur ingår i den globala, börsnoterade koncernen AAK. För att uppnå våra mål har vi ett nära samarbete med våra systerbolag. Det dagliga arbetet utförs tillsammans med andra inom AAK och inte minst med våra kunder och deras partners.