Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Projektledare Regionnät

Ansök nu
Om tjänsten
Sverige har inlett en historisk omställning och står inför en omfattande elektrifiering av samhället. För att visa vår ambition att bidra till energiomställningen samt att fortsätta möjliggöra en ökad elektrifiering av Sverige har vi som mål att år 2030 distribuera dubbelt så mycket mer el i vårt elnät och att överföra el med 99,99 % leveranssäkerhet.

Det innebär att vår projektverksamhet måste fortsätta växa och vi söker därför nya projektledare över hela Sverige.

Har du erfarenhet av att leda komplexa projekt inom infrastruktur? Vill du vara med på resan mot ett fossilfritt Sverige? Har du kännedom om elkraftsystemens olika delar? Är du en tydlig kommunikatör som har lätt för att samarbeta? Då kan du vara en av dem vi letar efter! Att driva, utveckla och bygga framtidens elnät kräver många olika kompetenser och vi fortsätter nu att växa och söker erfarna Projektledare för regionnät och även Huvudprojektledare för regionnät.

Rollen som Projektledare
Vi söker projektledare för stationsprojekt inom 20-400kV spänning. Du kommer att vara ytterst ansvarig för att förverkliga uppsatta mål och ha det övergripande ansvaret för att styra projekt till rätt kostnad, kvalitet och tid. Det innebär bland annat att leda och samordna projekt samt kommunicera och företräda Vattenfalls intressen gentemot övriga intressenter så som myndigheter, kommuner och entreprenörer. Resor i tjänsten förekommer.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta självständigt men också samarbeta inom olika projektgrupper kring teknik med hjälp av internt och externt stöd.

Ditt främsta ansvar omfattar följande delar:

Leda, fördela och följa upp arbetet både internt inom projektgruppen samt externt genom våra leverantörer och entreprenörer

Följa upp och agera förebild för samt säkerställa en säker arbetsmiljö

Skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter och myndigheter samt internt samverka med övriga funktioner inom bolaget

Kommunicera och rapportera projektstatus till relevanta intressenter samt ansvara för att de har rätt information

Skapa strategier för att utveckla upphandlingsförfarandet tillsammans med inköp

Följa prognos och budgetuppföljning för beslutade projekt

Arbeta proaktivt med kalkylering och hantering av risker i projektet

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har erfarenhet från projekt inom flera olika branscher, tex elkraft, infrastruktur eller bygg. Ett plus är om du har arbetat på leverantörssidan utifrån ett kundperspektiv. Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom elkraft är dock ett krav.

Du har en eftergymnasial utbildning, gärna inom energi, elkraft, projektledning, ekonomi, juridik eller relevant arbetslivserfarenhet.

Erfarenhet att arbeta med projektplanering, kunskap inom entreprenadjuridik är meriterande

Utbildning inom projektledning och/eller elsäkerhet kan vara meriterande

Flytande svenska och engelska i tal och skrift krävs

Körkort: klass B

Vi söker någon som kan driva sina processer självständigt genom att säkra en genomgående framdrift i projekten. Du ska ha lätt för att samarbeta, att leda och engagera medlemmar i projektorganisationen. Rollen kräver även en god kommunikativ förmåga för att kunna kommunicera tydligt på alla nivåer. Du har också en god förmåga att planera och prioritera i ditt dagliga arbete.

Vi ser gärna att du med ditt tekniska intresse har lätt för att förstå helheten. Vi söker någon som gillar att arbeta målinriktat har en vana att hantera olika kravbilder från flera intressenter och som drivs av att arbeta mot uppsatta mål

Mer information
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Placeringsort
För närvarande söker vi kompetens i Linköping, Luleå, Solna, Trollhättan, Umeå, Uppsala eller Västerås. Möjlighet kan finnas till annan placering i närområden till dessa orter.

För mer information om själva tjänsten kontakta ansvarig chef:
Linköping, Solna, Uppsala eller Västerås - Helene Jansbo: helene.jansbo@vattenfall.com
Luleå, Umeå - Åsa Kastensson: asa.kastensson@vattenfall.com
Trollhättan - Mattias Pettersson: mattias.pettersson@vattenfall.com eller Lena Bull Boman: lena.bullboman@vattenfall.com

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare:
Luleå, Umeå: Ida Fågelqvist: ida.fagelqvist@vattenfall.com
Linköping, Solna, Uppsala eller Västerås: Angeliqa Haapanen, angeliqa.haapanen@vattenfall.com
Trollhättan: Jessica Petersson, jessica.petersson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast den 24 september. Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Åsa Kastensson
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 sep. 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare