Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Gruppchef Teknisk bevakning

Ansök nu
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos Vattenfall Eldistribution AB får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Är du vår nya gruppchef för Eldistributions tekniska bevakning? Vår organisation växer så det knakar och vi söker nu dig som vill bli gruppchef inom detta viktiga område!

Gruppen ingår i avdelningen Operational Technology (OT), som ansvarar för bolagets anläggningsnära IT, som inkluderar driftsstödssystem, kommunikationsinfrastruktur, automationsutrustning i elnätet och det tekniska säkerhetsskyddet i elanläggningarna. Avdelningen har nyligen förstärkts med nya grupper, och du får här möjlighet att vara med att vara med och bygga upp den utökade ledningsgruppen för OT.

Gruppen Teknisk bevakning har livscykelansvar för Eldistributions tekniska övervakningssystem, såsom kameraövervakning, larm- och inpasseringssystem. Gruppen säkerställer att bolagets övervakningsförmåga går i linje med såväl intern som extern kravställning. Verksamhetsområdet bryts nu ut till en egen grupp för att få extra fokus.

Rollen som gruppchef
Som gruppchef för Teknisk bevakning är ditt uppdrag att ansvara för drift, underhåll och utveckling av Eldistributions tekniska bevakningsfunktioner i elanläggningarna. Verksamhetsområdet Teknisk bevakning är en förutsättning för att anläggningarna skall vara säkra och att upptäckandeförmågan såväl som insatser vid olika händelser skall fungera enligt lag- och myndighetskrav.

Idag består gruppen av fem medarbetare, de flesta systemspecialister, och siktar på att vara ett tiotal vid årsskiftet. Som gruppchef kommer du att leda, inspirera och engagera medarbetarna inom ditt område. Tillsammans med kollegor och andra intressenter skapar du förutsättningar för att vi ska lyckas genom att arbeta mot gemensamma mål inom avdelning och bolag. Tjänsten passar dig som trivs med både teknik och människor och som vill driva en verksamhet i förändring och tillväxt. Du rapporterar till chefen för OT-avdelningen.

Exempel på arbetsuppgifter
 • Leda och utveckla ditt team, både på individ- och gruppnivå
 • Kompetensförsörjning och utveckling av medarbetare
 • Skapa starka relationer med både interna och externa parter
 • Utveckla verksamhetsområdet, ex definiera tjänster, roller, processer och gränssnitt
 • Bidra i utveckling av OT-området och den ledningsgrupp du kommer att ingå i
 • Initiera och vid behov leda, driva och genomföra förstudier och förprojekteringar
 • Fungera som kravställare i utvecklingsprojekt samt vid behov agera projektledare
 • Benchmark för att kunna dra lärdomar både inom och utanför branschen och omvärldsbevakning.

Meriterande kvalifikationer
 • Högskole-/civilingenjör inom relevant område
 • Erfarenhet av att leda personal och verksamhet, gärna inkluderande budgetansvar och hantering av leverantörer
 • Erfarenhet från upphandling- och avtalshantering
 • Erfarenhet från någon typ av ledande roll inom relevant område. Exempel på bakgrund kan vara arbete med säkerhetsskydd, tekniska system och utrustning vilka nyttjas för övervakning och larm
 • Erfarenhet från elkraft-/distributionsverksamhet.
För att lyckas i rollen är det viktigt att du som person är trygg i dig själv, i ditt ledarskap och att du trivs med att ha personalansvar. På ett öppet och engagerande sätt skapar du förtroende hos dina medarbetare och kunder och ditt ledarskap kännetecknas av att du finns nära verksamheten, stöttar, sätter mål och följer upp. Du har en förmåga att bygga effektiva team genom att främja dialog och samarbete i gruppen och fastställa gemensamma mål. Trots att vägen framåt inte alltid är given kan du skapa tydlighet i gruppens mål och förutsättningar för att ni tillsammans ska nå dem.

Vi erbjuder
Som gruppchef för Teknisk bevakning kommer du att ha en viktig roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag, för en fossilfri framtid. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör- och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering här: https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/

För mer information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Emma Löfgren, 076-1355732. Fackliga representanter för denna tjänst är Anne-Marie Sjöbohm Akademikerna, Christian Ericsson Ledarna, Ulf Tengman SEKO, Asim Nokic Unionen. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Luleå, Solna och Trollhättan.
Vi ser fram emot din ansökan!

Anta din nästa ledarutmaning hos oss och ansök senast 31 maj 2023. Urval sker efter sista ansökningsdag. Har du några frågor om din ansökan, kontakta rekryterare Hanna Korsby, hanna.korsby@vattenfall.com eller 070-2495138.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 maj 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare