Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Förvaltningsledare IT/OT

Ansök nu
Om tjänsten

Nu söker Vattenfall Vattenkraft en förvaltningsledare IT/OT till Luleå!
Du kommer att ingå i avdelning Kraftstationsteknik, vårt fokus är långsiktig, hållbar utveckling och förvaltning av Vattenfalls vattenkraftstationer. Idag är vi 10 medarbetare med specialistkunskaper inom vattenkraft och kraftstationsteknik. Vi arbetar för att maximera effektiviteten för våra produktionsanläggningar med stöd av smarta metoder och innovationer.

Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt jobb med goda möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Här kommer några exempel på dina arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Utveckla gemensamma arbetssätt för vattenkraftens anläggningsnära IT/OT-system
  • Vara med och bygga upp en strukturerad systemförvaltning runt våra anläggningsnära IT/OT-system
  • Ta fram och underhålla rutiner och arbetssätt för förvaltningen, exempelvis för ärendehantering, uppgraderingsprocedurer och liknande
  • Samordna IT/OT-förvaltningsteamet
  • Ta fram, förankra och följa upp förvaltningsplaner i samråd med förvaltningsledare
  • Säkerställa ekonomiska medel för att genomföra förvaltningsaktiviteter
  • Leda och samordna förvaltningsaktiviteter i samråd med kollegor från exempelvis IT & Infrastrukturteamet och vår produktionsorganisation
  • Arbeta med ständiga förbättringar och omvärldsbevakning.

Som förvaltningsledare IT/OT i avdelning Kraftstationsteknik jobbar du med vattenkraftens anläggningsnära IT/OT-system. Du har en viktig roll i att se till att våra anläggningars styr- och kontrollsystem är både säkra och tillgängliga.

I ditt dagliga jobb så prioriterar du de uppdrag som ska utföras. Är det lite större aktiviteter som behöver en samordnande/ledande funktion så har du även den. Utöver den kompetens som vi har internt så ansvarar du även för att säkra eventuella konsultresurser som kan behövas. Du samverkar med samtliga intressenter och ser till att uppdragen i förvaltningen rullar på. Du förväntas vara den som ser till att vi har ordning och struktur på dokumentation, programvaruversioner, inkomna ärenden och liknande.

Du kommer i huvudsak att arbeta på kontoret i Luleå, resor till andra kontor och våra vattenkraftanläggningar förekommer.


Din bakgrund

Vi söker dig som har arbetat ett flertal år med systemförvaltning och förvaltningsledning i större IT-miljöer, det är meriterande med erfarenhet av förvaltningsmodellen PM3.

Du har eftergymnasial examen inom IT och/eller automation, alternativt har du motsvarande erfarenhet/kunskap förvärvad på annat sätt. Ditt arbetssätt utmärks av initiativ, ansvar, samarbete, ordning och reda. Du uttrycker dig tydligt i tal och skrift (både på svenska och engelska). B-körkort är ett krav eftersom resor med bil är del av arbetet.


Mer information

Placeringsort
Luleå (Porsön)

Kontaktpersoner
Har du frågor om innehållet i arbetet, kontakta gärna rekryterande chef Daniel Winsa, 070-236 50 93. Fackliga företrädare är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Känns det här som ett jobb för dig?
För att förverkliga målet om ett fossilfritt liv behöver vi ta vara på olika perspektiv, erfarenheter och färdigheter. Vi behöver tänkare, skapare, utvecklare, problemlösare och en lång rad andra roller med en sak gemensamt - att alla bidrar med sin unika talang och frigör just sina superkrafter i teamet. Vi arbetar mot vårt gemensamma mål i en förstklassig arbetsmiljö där alla ska få känna sig jämlika och inkluderade.

Vi ser fram emot din ansökan!
Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 15 oktober, 2023. Har du frågor, kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.

#Vattenfall


Om oss

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!


Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 nov. 2023 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare