Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Erfaren elkonstruktör

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Jobbeskrivning
Vill du ha roligt på jobbet och samtidigt arbeta för ett fossilfritt samhälle?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Vattenfall Vattenkraft. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill bidra till ett bättre klimat. Du blir en viktig del i det arbetet!

Nu söker Vattenfall Vattenkraft en erfaren elkonstruktör, tjänsten är placerad vid något av våra kontor i exempelvis Jokkmokk, Luleå, Umeå eller Sundsvall. Du kommer att ingå i avdelning Kraftstationsteknik, vårt fokus är hållbar utveckling och förvaltning av Vattenfalls vattenkraftstationer. Just nu är vi cirka 15 medarbetare med specialistkunskaper inom elproduktion, vattenkraft och kraftstationsteknik.

Här kommer några exempel på dina arbetsuppgifter och ansvarsområden:
  • Ta fram nya och utveckla befintliga riktlinjer för hur vi arbetar med elkonstruktion mot våra automationsmiljöer med tillhörande hjälpsystem
  • Utveckla vår elkonstruktionshandbok och förvalta den över tid
  • Eget arbete med el- och automationskonstruktion, producera konstruktionsunderlag
  • Granska, kvalitetssäkra (peer review) elkonstruktioner och anta roll med samordningsansvar
  • Teknisk kravställning i exempelvis upphandlingar
  • Arbeta med ständiga förbättringar och omvärldsbevakning
  • Medverka i uppdrag som exempelvis rör förstudier, genomförande av projekt och idrifttagning, även felsökning och utredning kan förekomma.
Återkommande samarbeten med kollegor, konsulter, entreprenörer och leverantörer är en del av jobbet. Arbetet är omväxlande och du erbjuds goda möjligheter att vara med och påverka hur vi underhåller och utvecklar våra anläggningar i en tid då vattenkraft är en mycket viktig del av Sveriges totala el-mix. Du kommer att resa i tjänsten och mötas av storslagna vattenkraftanläggningar och kunniga kollegor över hela landet.

Kravspecifikation
Du har fem-tio års erfarenhet av elkonstruktion mot automationsanläggningar i CAD-baserad miljö. Du är van att arbeta med exempelvis ELPROCAD, e-plan och/eller elMaster. Vi söker dig som är självgående som elkonstruktör och har förmåga att se till helheten.

Det är meriterande om du har arbetat med CAD för storskaliga, industriella elanläggningar och även haft roller som samordnare eller ledande konstruktör. Har du erfarenhet av energibranschen och vattenkraft så är det ett plus.

Du har eftergymnasial examen inom relevant område, alternativt har du motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt. Ditt arbetssätt utmärks av initiativförmåga, ansvarstagande, samarbete, ordning och reda.

Du uttrycker dig tydligt i tal och skrift (både på svenska och engelska) och har en allsidig och god IT-vana. B-körkort är ett krav eftersom resor med bil är del av arbetet.

Ytterligare information

Placeringsort
Jokkmokk, Luleå, Umeå, Sundsvall eller någon annan av Vattenfall Vattenkrafts etableringsorter.

Kontaktpersoner
Har du frågor om tjänsten, kontakta gärna rekryterande chef Daniel Winsa. Fackliga företrädare är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Känns det här som ett jobb för dig?

Alla medarbetare i Vattenfall har betydelsefulla roller i att leda arbetet framåt, tillsammans arbetar vi för en fossilfri framtid.

Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 11 augusti, 2024. Har du frågor kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164. Annonsperioden är förlängd på grund av semestertider och vi planerar att påbörja intervjuer efter ansökningstidens slut.

Vi är övertygade om att mångfald berikar och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer på https://careers.vattenfall.com/se/sv/jobba-med-oss/mangfald-inkludering

Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter.