Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Behörighetsadministratör

Ansök nu
Om tjänsten

Nu söker Vattenfall Vattenkraft en behörighetsadministratör till Luleå!
Du kommer att ingå i Vattenkrafts säkerhetsavdelning. Vi utgör ett specialiststöd inom säkerhetsfrågor och behörighetsadministration för Vattenfall Vattenkraft.

Denna tjänst ingår i team "Behörighets- och säkerhetsadministration" där vi idag är sex kollegor som jobbar nära varandra i en hjälpsam, öppen och aktiv arbetsmiljö. Som behörighetsadministratör hos oss kommer du i huvudsak att arbeta med:

  • Behörighetsadministration för IT-system
  • Administration av säkerhetsprövningar och säkerhetsskyddsavtal (SUA)
  • Stötta Vattenfall Vattenkrafts medarbetare med hjälp, rådgivning och rekommendationer inom IT- och säkerhetsområdet
  • Ta fram och förbättra instruktioner och utbildningsmaterial.

Vårt säkerhetsarbete bygger på att vi ligger steget före och att vi aktivt jobbar med omvärldsbevakning, statistik och underliggande analyser. Som behörighetsadministratör kommer du att delta i utvecklingsprojekt och bidra till att vi har uppdaterade rutiner och processbeskrivningar.


Din bakgrund

  • Eftergymnasial utbildning med inriktning IT och/eller säkerhet, eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet
  • Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom IT- och/eller säkerhetsområdet
  • God datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system
  • Har du arbetat nationellt i större organisationer så kan det vara meriterande, likaså om du har erfarenhet av att arbeta med säkerhetsprövningar
  • Kunskaper om säkerhetsskyddslagstiftningen är meriterande.

Vi söker dig som är ordningsam, strukturerad och som gillar att jobba med administrativa arbetsuppgifter. Du är van vid att planera ditt arbete effektivt och noggrant. Du är bekväm med att växla/prioritera mellan olika slags arbetsuppgifter, i den här rollen kommer du löpande att hantera en variation av frågor där god kommunikation är viktigt.

Hotbilden för energibranschen förändras och lagstiftningen förtydligar kraven på skydd av vår säkerhetskänsliga verksamhet. Som behörighetsadministratör är det viktigt att du handlar i enlighet med fattade beslut och är tillmötesgående med hög integritet.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska (både tal och skrift). Resor förekommer, du har B-körkort.


Mer information

Placeringsort
Luleå

Kontaktpersoner
För frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Joakim Norum eller teamledare Veronica Holmström. Fackliga företrädare är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Känns det här som ett jobb för dig?
För att förverkliga målet om ett fossilfritt liv behöver vi ta vara på olika perspektiv, erfarenheter och färdigheter. Vi behöver tänkare, skapare, utvecklare, problemlösare och en lång rad andra roller med en sak gemensamt - att alla bidrar med sin unika talang och frigör just sina superkrafter i teamet. Vi arbetar mot vårt gemensamma mål i en förstklassig arbetsmiljö där alla ska få känna sig jämlika och inkluderade.

Vi ser fram emot din ansökan!
Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 8 oktober, 2023. Har du frågor, kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/sv/jobba-med-oss

Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.

#Vattenfall


Om oss

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!


Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
19 nov. 2023 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare