Hoppa till innehåll
Tullverket logotyp

Tullverket söker trainee till IT-avdelningen i Luleå

Trainee Tullverkets IT avdelning hösten 2023 - Vill du vara med och utveckla digital samhällsnytta för Sverige

Med start i augusti 2023 kommer du under sex månader delta i ett traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter. För att möjliggöra en så bra introduktion som möjligt hos oss kommer du tillsammans med övriga traineer att få delta i interna föreläsningar.

Efter introduktionen tar du plats hos din tilltänkta enhet inom organisationen och fortsätter att utvecklas tillsammans med ditt blivande team. Du slussas in i dina framtida arbetsuppgifter, lär känna kollegorna och lär dig om områdets uppdrag. Självklart får du stöd och handledning av ditt team för att komma in i jobbet och snart är du en i gänget.

Vi söker trainees till olika delar av verksamheten. Beroende på roll behöver du ha antingen en max 2 år gammal examen från en eftergymnasial utbildning inom IT eller annan utbildning/erfarenhet som vi kan bedöma som relevant för en traineeroll inom IT. Efter din traineeperiod ser vi att du kommer att arbeta hos oss inom ett eller flera av följande områden:
 • Kravanalys
 • Test
 • Support
 • Verksamhetsutveckling
 • Informationshantering
 • Infrastruktur, server och operativsystem
 • Lagring, backup och databaser
 • Nätsäkerhet och datakommunikation
 • Dataanalys
 • Systemintegration
 • Programmering
 • Applikationsplattformar
 • IT-säkerhet
 • Uppdragsledning
För att trivas som trainee behöver du ha ett stort digitaliseringsintresse, en förståelse för digital omställning och en vilja att medverka till att skapa innovation. Du gillar att lära dig nya tekniker, ramverk och utvecklingsmetoder ett exempel på detta kan vara AI och ML. Du får lära dig om våra system och plattformar, vårt arbetssätt, den kultur vi eftersträvar och om utveckling och drift av Tullverkets IT-tjänster.

Personliga egenskaper

Arbetet innebär många kontakter både inom och utanför Tullverket och förutsätter att du som person är duktig på att skapa goda relationer och har en förmåga att kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt anpassat till mottagaren.

Du drivs av att arbeta i en föränderlig miljö och jobbar självständigt, ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Hos oss har du möjlighet att utveckla dina kunskaper i en coachande och stöttande miljö.

Vi erbjuder

Vi tycker det är viktigt med balans i livet och därför omfattar våra förmåner bland annat något vi kallar flexibel arbetsplats. Det innebär att du arbetar både på kontoret i Luleå och hemifrån utifrån en nivå som passar dig, dina kollegor och ditt arbete men minst en dag per vecka förväntar vi oss att du är på kontoret i Luleå.

Våra anställda har även möjlighet till ett generöst friskvårdsbidrag samt friskvård under arbetstid. Vi vill skapa en miljö där medarbetarna kan växa inom sin roll och erbjuder därför möjligheter till kompetensutveckling genom interna och externa kurser. Att hela vår IT-avdelning finns samlad i Luleå gör även att du kan fortsätta att utvecklas i olika roller inom organisationen.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Tomas Wallbing, 0920-25 97 46, Kristoffer Mörtsell, 0920-26 96 88, eller Kerstin Vennberg 0920-26 97 84.
För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.
Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Eva Rutberg, tel. 0920-25 96 39.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Inom vissa säkerhets och driftrelaterade områden kan det finnas krav på svenskt medborgarskap.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning på svenska, ska ha inkommit till Tullverket senast den 1a maj. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan. Vänta inte med att söka då vi kommer att genomföra intervjuer löpande under ansökningsperioden.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Mer info
Kontaktperson
Tomas Wallbing
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 apr. 2023 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 300 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare