Hoppa till innehåll
Tullverket logotyp

Tullverket söker ledare för AI-området

Ansök nu
Vill du arbeta i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Vill du bidra till att Tullverket blir en mer datadriven verksamhet med mer avancerade analyser av varuflöden för både handel och brottsbekämpande verksamheter med hjälp av AI? Vill du leda arbetet med att utveckla denna förmåga hos Tullverket, då ska du söka denna tjänst som Tullverket erbjuder!

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 250 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv.

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. För dig som strävar efter att uppnå nya mål i din kunskap och kompetens är Tullverket en självklar arbetsgivare som stöttar sina medarbetare framåt.

Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats med möjlighet till visst hemarbete, friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tullverket har under ett flertal år arbetat med analys- och informationshantering för att öka analysförmågan på Tullverket, bl a genom utveckling av Beslutsstöd (BI). Nu ska vi ta nästa steg att kunna utföra mer avancerade analyser av varuflöden med hjälp av AI. Det gör att det initialt blir en mängd uppstartsaktiviteter för att på sikt bli ett väl fungerande leveransområde som förbättrar Tullverkets resultat.

Som AI-ledare blir ditt uppdrag att driva utvecklingsområdet avancerad analys med hjälp av AI framåt. Uppdraget innebär att utveckla Tullverkets totala förmåga inom området, att etablera ett AI-team och rätt tekniska förutsättningar på IT-avdelningen, att bygga kompetens inom hela Tullverket och att i nära dialog med Tullverkets verksamhet, främst dataanalytiker, kartlägga behov och gå från idé till leverans i produktion. Det är mycket viktigt med löpande dialog med intressenter inom hela Tullverket, främst arbetet med att identifiera och hjälpa verksamheten framåt med sina analysbehov, men även bredare informations- och kommunikationsinsatser. Möjligheterna till värdefulla lösningar är mycket stora via den mängd information om varuflödet som Tullverket hanterar, som även finns inom EU:s övriga tullorganisationer.

Andra viktiga ledord för området är innovation, nytänkande, omvärldsbevakning, erfarenhetsutbyte och samverkan då detta är ett område som snabbt utvecklas i samhället.

Detta är en ledarroll där det är viktigt att du är professionell med ett ledarskap som passar för att utveckla och etablera en ny förmåga som detta är. Likaså är ett bra medarbetarskap viktigt, så dina personliga ledar- och samarbetsegenskaper kommer att värderas högt.

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning inom IT, Data & Analytics eller motsvarande utbildning eller upparbetad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • minst 2 års erfarenhet av ledande roll inom analysområdet, förvärvad under de senaste 10 åren
  • erfarenhet av avancerad analys och AI (verktyg, modeller, arbetssätt, utveckling etc.)
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • att leda förändrings- och utvecklingsarbete
  • verksamhetsutveckling
  • andra ledande roller
  • workshopledning
  • arbete i offentlig verksamhet och/eller större företag.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett starkt intresse för att utveckla förmågor, verksamheter och människor mot uppsatta mål. Du har ett kundorienterat synsätt där verksamhetens behov är styrande. Du har mod att utmana dig själv och andra i att tänka nytt i syfte att stimulera nya möjligheter, innovation och förändring. Du har ett strategiskt synsätt men hanterar också löpande operativa frågor. Du är resultatinriktad och har ett helhetsperspektiv i allt du gör. Du har lätt för att samarbeta med andra, både inom och utanför Tullverket, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är initiativrik och kommunikativ. Du är också bekväm i samarbete på distans och nyttjar alla kanaler och verktyg för det.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete med stora utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du kommer vara djupt delaktig i Tullverkets fortsatta digitalisering via ökad analysförmåga med hjälp av AI. Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-460.

Placeringsort: Luleå.

Anställningen är en tillsvidareanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdag: Efter överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av enhetschef IT-resurscenter, Andreas Nilsson tel. 0920-25 96 05 eller enhetschef IT-strategi, Hans Broström, tel. 0920-25 98 20. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31. och för Saco-S Eva Rutberg, tel. 0920-25 96 39.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 10 augusti. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Mer info
Kontaktperson
Andreas Nilsson
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
20 juli 2023 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 300 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare