Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Teknisk projektledare - fibernät och tele-/datakommunikation

Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som teknisk projektledare erbjuds du ett av Sveriges viktigaste IT-jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag ca 400 personer på IT och vi kommer att växa med ytterligare 180 personer kommande två år. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Vill du jobba och utvecklas i en växande organisation och tillsammans med underbara medarbetare skapa en framåtlutad och robust IT-organisation, sök dig till oss!

Om tjänsten

För att möjliggöra en digitaliserad styrning och övervakning av nätets kraftledningar och stationer krävs både optofiber och IT-lösningar. I rollen som teknisk projektledare ansvarar du för att dessa delar kommer på plats.

Rollen som teknisk projektledare är omväxlande och kräver att du arbetar operativt här och nu samtidigt som du är taktisk och planerar för teknik som ska byggas om flera år. Arbetsuppgifterna som är både administrativa och tekniska rör till stor del planering av optofiber- och IT-installationer, på en övergripande nivå såväl som i detalj.

Du kommer i huvudsak att agera som delprojektledare i anläggningsprojekt/revisionsprojekt gällande utbyggnad och förnyelse av transmissionsnätet för el där du har helhetsansvaret för IT-leveransen som består av förläggning av optofiber och hårdvara för tele- och datakommunikation.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat planering av de projektaktiviteter som ska utföras inom ditt ansvarsområde, vägledning av entreprenörer, koordinering av teknisk personal och besiktning av utfört arbete. Tjänsten kommer även att innefatta att:
 • koordinera arbetet i projekt mellan den egna enheten och övriga teknikområden
 • vid behov delta i viss planering och visualisering av projekts fiberinstallation.
 • godkänna slutdokumentation och säkerställa att dokumentationen för en anläggning (projekt) blir uppdaterat i berörda system.
Du kommer att tillhöra enheten för Telekommunikation som är en del av Svenska kraftnäts organisation för IT-infrastruktur och drift. Enheten består av ett tjugotal medarbetare som ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av Svenska kraftnäts samhällsviktiga fiber- och kommunikationsnät och tillhörande tekniska lokaler såsom exempelvis datacenter. Svenska kraftnäts uppdrag växer både i omfattning och därför söker vi dig som vill vara med och utveckla och förbättra vår verksamhet.

Om dig

Rollen är väldigt självständig och ställer därmed stora krav på ditt personliga ledarskap i form av egna initiativ, tydlighet och ansvarskänsla.

I rollen som delprojektledare på telekomenheten agerar du alltid som en representant för hela vår verksamhet och du kommer att ha många kontakter inom och utom organisationen, du uppfattas som en empatisk och mogen person med en naturlig fallenhet för att skapa goda relationer i de olika konstellationer och grupper du ingår i.

Det finns stora möjligheter att påverka de arbetssätt och rutiner som vi arbetar enligt och vi söker dig som är kreativ och gillar att förbättra och utveckla verksamheten du arbetar i.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom telekom/IT eller motsvarande kunskap förvärvad på annat vis. Vidare har du:
 • Flerårig erfarenhet av att driva tekniskt komplexa projekt eller uppdrag i en roll som projektledare, byggledare eller motsvarande.
 • Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort.
Vi ser gärna att du har:
 • Dokumenterad projektledarutbildning.
 • Något års arbetslivserfarenhet av att arbetat med projekt i entreprenadform.
 • Erfarenhet av praktiskt arbete med fibernät, nätplanering eller installation och drift av IT-miljöer.
Bra att veta
 • Tjänsten är placerad i Luleå
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • Tjänsten innebär regelbundna resor, både inom projekten samt även till huvudkontoret i Sundbyberg
 • Sista ansökningsdag 31 maj 2023
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning
 • Om du blir kallad på intervju kommer intervju 1 att hållas onsdag 7 juni
Kontakta gärna rekryterande chef Bengt Löfstaf, tel. nr. 010-475 81 72 alternativt ansvarig rekryterare Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 maj 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare