Hoppa till innehåll
StudentConsulting logotyp

Lösningsarkitekt – server, lagring och integrationsområdet

Är du en person som brinner för att hitta nya IT-lösningar? Vill du vara med och möjliggöra smarta metoder som kan bidra till utveckling och effektivisering? Då har vi tjänsten för dig!

Information om uppdraget:

LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + MIDNATTSSOL + SKÄRGÅRD + NÄRHET + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + VÄRLDSARV + DRÖMARBETE + TRYGGHET + GRÖN INDUSTRI + LIVSPUSSEL + NATUR + KULTUR + NÖJESLIV + SPÄNNANDE JOBB + SPELA ROLL + DU

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Luleå kommun befinner sig i en spännande utvecklingsfas, vilket innebär att det finns nya behov att möta kring IT- infrastrukturen. Avdelningen Innovation & Utveckling är en strategisk och operativ resurs organiserad inom Kommunstaben med uppdrag att stötta förvaltningar och kommunala bolag inom bland annat områdena IT, utveckling, digitalisering och innovation. Då verksamheten är i en ständig utveckling är de tekniska lösningarna en viktig del som berör alla som lever och verkar i kommunen. På avdelningen kommer du att arbeta med omväxlande arbetsuppgifter och vara med och utveckla Luleå kommun. Vår vision är att Luleå kommun ska uppfattas som en av de bästa kommunerna på att använda ny teknik och IT på ett kostnadseffektivt sätt, där IT är ett strategiskt verktyg för att förverkliga kommunens övergripande vision och framtidsbild.

Tjänsten som lösningsarkitekt är placerad på enheten IT-utveckling & Förvaltning. Som lösningsarkitekt designar du i första hand IT-lösningar inom server och lagring vilka baseras på krav från verksamheter och existerande IT-tjänster. Du kommer att arbeta på ett strategiskt plan tillsammans med andra lösningsarkitekter, objektförvaltare samt tekniker för att möta upp de olika behoven. Utöver det kommer du att arbeta med att sätta riktning för framtiden, IT-säkerhet, upphandling av infrastruktur, planering av förändringar, utredningar, mm.

Du kommer även att delta och ansvara för projekt kring utformning av systemlösningar inom IT-infrastruktur. Utformning av analyser kopplade till framtida och existerande IT-arkitektur, ta fram nya tekniska lösningar samt vidta förbättringsåtgärder blir även en del av ditt arbetsområde.

Detta söker vi:

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande dokumenterad erfarenhet som vi finner likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av stora komplexa infrastrukturmiljöer samt hög kompetens inom design och implementering av datacenter för större organisationer. Vi ser även att du har kunskap kring olika säkerhetslösningar, integrationslösningar och lång och bred erfarenhet inom server, lagring och databaser i komplexa virtuella systemmiljöer.

Meriterande:
* Erfarenhet av komplexa IT-miljöer med höga tillgänglighetskrav
* Erfarenhet av TEIS eller annan integrationsplattform
* ITIL
* Systemförvaltning ex. Pm3

Som person är du nyfiken, nytänkande, kommunikativ och serviceinriktad. Du trivs att arbeta i grupp, är strukturerad och kan hålla fler bollar i luften. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning, är positiv och motiverad av förbättringsarbete. Du tar ansvar för din egen utveckling och driver ditt arbete självständigt framåt. Att agera problemlösande ser du som motiverande och du har intresset samt förmågan att fördjupa dig i problem. Du har en stark egen drivkraft och en entusiasmerande attityd. Vi erbjuder en attraktiv och stimulerande arbetsplats där vi strävar efter utveckling och möjligheter för individen.

Facklig representant: Vision, 0920-45 36 98.
Sista ansökningsdag: 2023-04-04

Den här rekryteringsprocessen hanteras av StudentConsulting, vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Veronica Nylund via e-post veronica.nylund@studentconsulting.com
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 apr. 2023 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare