Automationstekniker Stålverket

Automationstekniker Stålverket

Har du kompetens inom el och automation? Söker du nya utmaningar och erfarenheter? Då ska du söka dig till oss! SSAB erbjuder dig en spännande roll med stor variation i arbetsuppgifterna. Ansök redan idag! Placeringsort Luleå.

Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor vid driftnära underhåll i ett trevligt arbetslag som underhåller och utvecklar anläggningen efter de krav som ställs på driftstabilitet.

Vårt erbjudande
  • Kompetensutveckling
  • Gratis träning för dig och din familj på vårat friskvårdscentrum
  • Friskvårdsbidrag
Du får en varierande tjänst med stora möjligheter till arbete under eget ansvar. Du får utvecklas och vara med och bidra i en intressant verksamhet med god kamratskap.

Om jobbet
Som automationstekniker är du en viktig kugge i arbetet mot en högre grad av automatiskt tillståndsbaserat underhåll. Eftersom du är tekniskt duktig inom ditt område så är du behjälplig vid frågor från hela produktionsorganisationen kopplat till underhåll.

Arbetsuppgifter som ingår är förebyggande underhåll, felsökning, felanalyser samt utveckling av befintlig utrustning och system. Du kommer också att analysera produktionsstörningar, aktivt driva utvecklings- och förbättringsarbetet samt delta i projektarbete inom processautomation.

Arbetstiden är dagtid.

Vem är du
Du har gymnasie- och gärna eftergymnasial utbildning med inriktning mot el/automation eller motsvarande. Vi värdesätter erfarenhet från arbete med processautomation. Kunskaper inom följande områden är meriterande: Programmering och felsökning Siemens S7, WinCC flexible, Siemens S5, ABB AC450, ABB AC800M och ABB 800xA.

Personliga egenskaper väger tungt. Som person har du ett målinriktat arbetssätt, är ansvarskännande, strukturerad och tycker om ordning och reda. Du är en god problemlösare vad gäller tekniska systemfrågor. Då arbetet innebär kontakter med kunder och samarbetspartners krävs en god social förmåga. Du ser samarbete och kundorientering som de viktigaste framgångsfaktorerna.

B-körkort är ett krav.

Rekryteringsprocessen
  • Ansök
  • Intervju
  • Signera
Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag
2 april 2023

Om du har några frågor eller funderingar, hör av dig till
Petter Sandkvist, Chef El & Automation, Stålverket, tfn 0920-924 34

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00.

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ssab.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube.