Hoppa till innehåll

Elsäkerhetsspecialist

Bli vår nya elsäkerhetsspecialist.

Vill du vara med och bygga en säkrare och mer hållbar elnätsinfrastruktur? Luleå Energi Elnät söker nu en elsäkerhetsspecialist som vill vara med och utveckla vårt säkerhetsarbete mot målet – noll olycksfall. Bli en del av en arbetsplats som sätter dig och ditt välmående i fokus och var med och forma säkerheten för oss på Luleå Energi och alla våra fantastiska medarbetare.

Avdelning teknik och Förvaltning inom Luleå Energi Elnät är nätägare och ansvarar för drift, underhåll och förvaltning, likväl som utveckling av vårt elnät.

I avdelningen finns två verksamhetsområden och en stab. Verksamhetsområdena är uppdelade i Regionnät (40-130kV) och Lokalnät (0,4-24kV), vilka leds av respektive områdeschef. Inom avdelningen arbetar förutom chefer även distributionselektriker, planerare, tekniker och ingenjörer. Avdelningens stab ansvarar för utvecklingen och elsäkerheten i våra anläggningar samt med övriga säkerhetsfrågor inom arbetsmiljö, miljö, person- och skydd.

Rollen
I rollen som Elsäkerhetsspecialist kommer du att arbeta med att förbättra struktur, arbetssätt och rutiner i elsäkerhetsarbetet. Du driver elsäkerhetsutredningar och verkar som vår expertis i lagar, föreskrifter och anvisningar inom området. Du håller i Elsäkerhetsforum samt sitter med och informerar Elnäts ledningsgrupp då det handlar om elsäkerhetsfrågor.

Du kommer vara ett viktigt stöd till cheferna och medarbetare i strävan mot säkra arbetsplatser och arbetssätt, med målet - noll olycksfall. I din roll som Elsäkerhetsspecialist kommer det även ingå att fortlöpande utbilda vår personal inom elsäkerhet och att medverka i delar av vårt miljöarbete.

Initialt kommer implementering, utveckling och efterlevnad av organisation, rutiner och arbetssätt kopplat till ESA vara en stor del av dina arbetsuppgifter.

Rollen är placerad i avdelning teknik och förvaltnings stab där du ingår i avdelningens ledningsgrupp. Beredskap kan komma att bli aktuell för denna tjänst. Du rapporterar direkt till avdelningschef.

Utbildning och meriterande
Vi söker dig som har utbildning med inriktning mot elkraft eller motsvarande. Några års dokumenterad yrkeserfarenhet inom området är ett krav.

Meriterande om du har verkat i en likande roll alternativt att du är väl insatt i lagar och föreskrifter inom elsäkerhet, har erfarenhet av elnätsverksamhet där ESA efterlevts samt el-Auktorisation typ A. Beskriv gärna din erfarenhet av ovanstående i din ansökan. B-körkort samt god muntlig och skriftlig svenska är ett krav.

Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen tar du arbete och prestation på allvar och sätter högsta prioritet på att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Du verkar för nya perspektiv och att tydliggöra realistiska lösningar. Eftersom rollen innebär att förmedla och skapa förståelse inom ett så viktigt område som elsäkerhet, ser vi att du har god samarbetsförmåga och en tydlig kommunikationsförmåga.

Vad får du hos oss?
För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår även arbetstidsförkortning och flextid. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Låter det som något för dig? Skicka då din ansökan med CV och personligt brev senast torsdag 21 september till http://www.luleaenergi.se/karriar/
Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Magnus Bryggman magnus.bryggman@luleaenergi.se eller 0920–264470. Fackliga representanter når du via vår Kundservice 0920-26 44 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Luleå Energi logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
05 okt. 2023 (1 dag kvar)
Område
Typ av anställning

Kontaktperson
Magnus Bryggman
Telefon

Om arbetsgivaren

För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi på lokal nivå spelar en avgörande roll både nationellt och globalt. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår för att säkra tillgången till el, värme och andra energitjänster på ett hållbart sätt.

Vi söker medarbetare som delar våra värderingar och har en drivkraft att utveckla sig själva, arbetsgruppen och verksamheterna. Vi ger dig verktygen och kompetensen att lyckas med det.
https://www.luleaenergi.se/

Liknande Jobb

Luleå
Data & IT
Företagslogga