Process- & produktionstekniker

Process- & produktionstekniker

Har du ett genuint teknikintresse och vill vara med och säkerställa vår produktivitet och leverans i ett stimulerande och utvecklande företag för hållbara norrländska produkter? Då vår nuvarande medarbetare går vidare till nya utmaningar söker vi nu en process- & produktionstekniker till vårt team i Luleå.

Din vardag hos oss

Som process- & produktionstekniker ansvarar du för ett brett område där du säkerställer och optimerar våra processflöden för våra leveranser. Du analyserar produktions- och processdata, identifierar förbättringar och avvikelser och driver ett systematiskt förbättringsarbete. I rollen stödjer du vår produktion genom ett nära samarbete med Underhållsavdelningen samt våra produktionsledare, allt för att säkerställa en effektiv och stabil produktionsprocess. Du upprättar även underlag för kapacitet, utreder och bereder investeringsärenden. I din vardag kommer du att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund där du är en viktig del för att vår produktkvalitet och produktivitet ständigt utvecklas och förbättras.

I rollen ingår att du i projektform tillsammans med kollegor på andra avdelningar samt externa kontakter initierar, medverkar och genomför tekniska projekt, uppdrag och förbättringar. I viss mån kommer du även projektleda samt delta med kompetens och expertkunskaper i andra utvalda projekt. Du rapporterar till chef Teknik, underhåll & fastighet.

Vi söker dig

Vi tror att du för tjänsten har en för området relevant processteknisk ingenjörsutbildning, produktionsteknisk yrkesutbildning, mejeriteknikerutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har erfarenhet av en projektledande roll tidigare eller utbildning inom projektledning. Vi ser gärna att du har utbildning eller praktisk erfarenhet av förbättringsarbete och avvikelsehantering, erfarenhet av produktionskalkylering samt god förståelse för automation samt gärna kunskap om IFS. På ett enkelt och lättförståeligt sätt hanterar du och överför information både internt och externt, i tal och skrift både på svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

Som person är du strukturerad och analytisk, driven och resultatinriktad, allt för att nå uppsatta mål. För att lyckas i denna roll innehar du en skicklighet att hantera komplexa problemlösningar. Du har förståelse för processflöden och ser samband mellan produktionskostnad och lönsamhet och kan göra affärsmässig bedömning av förbättringar och investeringar. Arbetet innebär många kontaktytor, så dina sociala egenskaper är viktiga, att du är lyhörd och har god förmåga till samarbete. Du är ansvarstagande med en stark känsla för både kvalitet och service.

Vi erbjuder dig

Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation som fortsätter utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning där du arbetar dagtid och är placerad vid Luleå mejeri. Tillträde sker enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta Erik Johansson, Chef Teknik Underhåll Fastighet på
Tel: 090-18 28 20, Mobil: 070-538 81 34
Mail: erik.johansson@norrmejerier.se

Kontakta vår kundtjänst för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon 090-18 49 98.

Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. Intervjuer kommer att ske löpande så vi behöver din ansökan snarast, dock senast 14 februari.

Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

Om oss

På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.

Krav
  • Relevant processteknisk ingenjörsutbildning, produktionsteknisk yrkesutbildning, mejeriteknikerutbildning eller motsvarande kompetens
  • Erfarenhet av projektledning
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort
Meriterande
  • Utbildning eller praktisk erfarenhet av förbättringsarbete och avvikelsehantering
  • Erfarenhet av produktionskalkylering
  • God förståelse för automation
  • Kunskap om IFS
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 feb 2023 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.