Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Utbildningsofficer till 1. Helikopterskvadron

Ansök nu
Huvudsakliga arbetsuppgifter

1. Helikopterskvadron söker yrkesofficer som vill leda och utveckla skvadronens basförmåga. Befattningen är ny vid skvadronen och kommer inbegripa personalledning och utbildning för att forma den basförmåga som skvadronen ska ha i en nära framtid. Befattningen innebär att planera och arbetsleda personal från egen samt andra enheter för att nå den förmågeutveckling som kravställts. En del av basförmågan är de värnpliktiga som genomför utbildning vid skvadronen, där du kommer att sammanhålla utbildningen, tillsammans med F 21, och även till del verka som instruktör.

Denna befattning är en del av den uppbyggnad som sker och du kommer ha möjlighet att påverka arbetsuppgifterna efterhand, beroende på utvecklingstakt och satta mål för skvadronen. Tjänsten är inledningsvis placerad på skvadronens materielkompani.

Kvalifikationer

* OR 6-7 / OF 1-2

Personliga egenskaper

Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har hög arbetskapacitet, en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter.

Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer
  • Militära förarbevis
  • Erfarenhet från trupputbildning
  • Erfarenhet från arbetsledande befattning
  • Instruktörsutbildningar
  • Skjutledare Skjutfält (SUSA)
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Arbetsort: Luleå
Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Skvadronsförvaltare Niclas Laestadius eller Mj Linus Eriksson, båda nås via växel 0920-234000.

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
SECO Hkpflj Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Ansökan görs med CV och personligt brev, i ansökan bör minst två referenser anges.

Välkommen med din ansökan senast 9 oktober 2023
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 okt. 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare