Kvartermästare till 32:a Flygunderhållskompaniet

Kvartermästare till 32:a Flygunderhållskompaniet

Om enheten
3. Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Enheten tillsammans med kompanierna sköter även den dagliga driften av flygsystemet med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma.

3. Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning, 31:a och 32:a Flygunderhållskompaniet samt Flygverkstad Luleå. Varje flygunderhållskompani indelas i en kompaniledning samt tre plutoner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kvartermästare ansvarar du för kompaniets materielförsörjning, materielunderhåll, materielplanering och förnödenhetsförsörjning. Du leder arbetet med behovssättning, materielfördelningsorder och inventeringar på kompaniet samt ansvarar för kompaniets logistikberedning/-planering inför övningar och operationer. I arbetsuppgifterna ingår även att hantera Försvarsmaktens digitala stödsystem exempelvis PRIO.

Som kvartermästare ingår du i kompaniledningen och stödjer kompanichefen i planeringen av kompaniets verksamhet och utveckling. Du deltar i övningar, operationer och insatser tillsammans med kompaniet.

Krav

Kvalifikationer
 • Genomförd specialistofficersutbildning alternativt NBO officersutbildning.
 • Körkort klass B, manuell växellåda
Personliga egenskaper

Vi ser att du har lätt för att samarbeta, är ansvarstagande, säkerhetsmedveten och kan ta egna initiativ då vi på kompaniet har stor bredd på verksamheten. Du är självständig, resultatinriktad och har ett gott ordningssinne. För tjänsten som kvartermästare är det av vikt att du är lyhörd, prestigelös och en god lagspelare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare erfarenhet som kvartermästare.
 • Utbildning inom logistik.
 • Körkort klass C/CE med militärt förarbevis.
 • Militärt förarbevis Truck.
 • Erfarenhet/utbildning i FM datasystem såsom PRIO (BAS,MOF), LIFT och VIDAR.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Provanställning 6 mån. Individuell lönesättning.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): heltid
Arbetsort: Luleå
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
C 32 Fukomp: Johan Engman 0920-234720

Fackliga företrädare:
OFR-S, SEKO, SACO och OFR-O nås genom Försvarsmaktens telefonväxel, 0920-23 40 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.
F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:
 • Kontroll av luftrummet.
 • Mark- och sjömålsbekämpning.
 • Underrättelseinhämtning.
 • Luftburen transport.
 • Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.
F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (7 dagar kvar)