Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Handläggare lednings- och sambandssystem

Ansök nu
Norrbottens flygflottilj SÖKER
Handläggare lednings- och sambandssystem
Vill du hitta nya utmaningar och ta en viktig plats i framtidens försvar? Vill du göra skillnad och vara en del i en försvarsmakt i utveckling? Nu söker vi dig som är intresserad av ett arbete i flottiljstaben vid Norrbottens flygflottilj, här jobbar du vid A6, sambandsavdelningen. Kom och utvecklas med oss!

Om tjänsten
Flottiljstaben utgör flottiljchefens stöd för att leda F 21. Staben bereder order från högre chef, utarbetar beslutsunderlag samt fördelar och koordinerar uppgifter. Staben är funktionsindelad i avdelningar (A1-A8) där A6, sambandsavdelningen, arbetar med ledning, samordning och uppföljning av sambands- och informationssystemtjänsten inom F 21. I arbetet på A6 hanteras ärenden med varierande komplexitet inom ett brett spektra. Du kommer både att ha egna ansvarsområden och bedriva utbildning inom t.ex. grundläggande sambandstjänst och olika radiosystem. Du tjänstgör till vardags på Norrbottens Flygflottilj F 21 i Luleå, där huvuddelen av arbetstiden genomförs dagtid under normala arbetstidsförhållanden. Under övningsförhållanden, utbildning och uppkommen verksamhet kan andra arbetstider förekomma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som handläggare lednings- och sambandssystem så ansvarar du för området radiokommunikation och leder arbetet på förbandet inom RAKEL (Radiokommunikation för effektiv ledning), vilket är ett system ägt av MSB som används som flygvapnets kommunikationssystem vid våra flygplatser. Inom ansvarsområdet ligger att sammanhålla arbetet med att planera radiofrekvensspektrumet för våra system i syfte att undvika telekonflikter, detta för att upprätthålla flygsäkerheten och inte störa oss själva eller andra. En viktig uppgift inom området är att utbilda förbandets anställda och värnpliktiga inom aktuella radiosystem och hur man pratar i radio enligt rätt terminologi. Befattningen innebär även att delta i utvecklingsarbete och beredningar avseende de tekniska systemen som finns vid flottiljen inom tele, IT, landnings- och navigeringshjälpmedel, strömförsörjning och meteorologi. Du kommer över tid ha kontakt med driftorganisationen vid respektive flygplats, flygstaben, andra flottiljer, Försvarets materielverk samt industrin.

Kvalifikationer
 • Goda kunskaper om radioteknik
 • Goda tekniska grundkunskaper
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort
Meriterande
 • Kunskaper och erfarenheter inom RAKEL
 • Kunskaper om tele- och nätverksteknik
 • Kunskap om frekvenshantering och telekonfliktsanalys
 • Erfarenhet av pedagogiskt arbete
 • Teknisk bakgrund inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av flygplatstjänst och flygsäkerhetsarbete
 • Erfarenhet av arbete inom flygvapnet
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är tekniskt intresserad och besitter god teknisk förståelse för att kunna analysera och planera komplexa uppgifter. Du är analytisk, initiativrik och har förmåga att arbeta självständigt. Vi ser att du är pedagogisk med en god kommunikativ förmåga då befattningen omfattar utbildning av förbandets personal och värnpliktiga och innefattar samarbete med många olika kontaktytor. Du tål tidvis hög arbetsbelastning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en civil tjänst med tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker snarast efter överenskommelse. Tjänsten kräver fortlöpande utbildning, vidareutbildning och annan verksamhet som innefattar resor utanför tjänstgöringsorten. Med anställning följer skyldighet att delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes. Befattningen ingår i flottiljens krigsförband med uppgift att upprätta flygbas såväl nationellt som internationellt, under fältmässiga förhållanden, vilket ställer krav på god fysik och där regelbundna fysiska tester genomförs.

Information om befattningen och rekryteringsprocessen kan lämnas av:
C A6 Daniel Björkman tfn 0920-23 44 00

Fackliga organisationer vid F 21:
OFR/S, SEKO, SACO och OF F 21
Samtliga nås genom FM-växel 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-08. Din ansökan ska innehålla CV och ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.
F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:
 • Kontroll av luftrummet.
 • Mark- och sjömålsbekämpning.
 • Underrättelseinhämtning.
 • Luftburen transport.
 • Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.
F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare