Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

F 16 söker Luftbevakningssoldat och Sambandsoperatör till 1613. Strilkompani

Ansök nu
Befattningen erbjuder

Du kommer få utbildning i kommunikation inom telefoni, IT, och radio, både genom försvarsmakten och via privata företag. Du kommer dagligen arbeta med skarp flygverksamhet vilket gör att tjänsten kan erbjuda en konkurrenskraftig lönesättning inom försvarsmakten. Du kommer erbjudas möjlighet att utvecklas i flera olika inriktningar beroende på vilka delar av befattningen som är mest intressant för dig. Bland annat systemutveckling tillsammans med SAAB, fördjupning inom datalänkskommunikation, utbildning av framtida kollegor vid funktionsskola, med mera.

Om enheten
161. Stridslednings- och Luftbevakningsbataljonen verkar dygnet runt, året runt för att övervaka och försvara svenskt luftrum, samt är en central del den dagliga övningsverksamheten av våra stridsflygplan i flygvapnet.

Du kommer arbeta vid 1613. Stridsledning- och luftbevakningskompaniet, vi är ett av tre kompanier i bataljonen som arbetar tillsammans över hela Sverige från fyra olika stridsledningsanläggningar. Din arbetsplats kommer vara flygstridsledningscentralen vid Norrbottens Flygflottilj F21 i Luleå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som luftbevakningssoldat ingår du i incidentberedskapen och stöttar luftbevakningsoperatörer med bland annat handläggning av flygtillstånd som skickats in av andra nationer gällande statliga flygningar.

Som sambandsoperatör stöttar du flygstridsledarna och luftbevakarna i både skarp verksamhet och övningsverksamhet. Du fjärrstyr och frekvensplanerar radio och taktisk datalänk i hela landet från flygstridsledningscentralen, vilket möjliggör ledning och kommunikation till våra stridsflygplan och spaningsflygplan. Du kommer dagligen samarbete med våra andra anläggningar och delta i planeringen av hur vi använder våra radioresurser. Du kommer tillsammans med sambandsbefäl och teknisk personal genomföra felsökning/kontroll av kommunikationssystem och stötta i bedömning av eventuella tekniska begränsningar.

Krav
Kvalifikationer
  • Genomförd svensk värnplikt/GMU med godkänt betyg.
  • Fullgott färgseende.
Personliga egenskaper
Vi söker människor med god IT-vana och ser att du är analytisk, drivande och trivs i en problemlösande roll. En stor del av arbetet innebär kontakt med användare där du kommer sitta på en högre teknisk kompetens, vilket kräver att du är pedagogisk och tydlig i din kommunikation till dina kollegor. Som person är du social, har en positiv grundinställning och är en lagspelare som även kan jobba självständigt. Du är ordningsam, tycker om att ta ansvar och tar verksamhetssäkerhet på stort allvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • B-körkort.
  • Genomförd värnplikt med sambands eller luftbevakningsinriktning.
  • Erfarenhet av radio-, tele- och datakommunikation.
  • Erfarenhet av försvarsmaktens ledningssystem.
  • Erfarenhet av IT/Tele-relaterade arbetsuppgifter.
Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsat enigt GSS/K avtal upp till 8 år och möjlighet till förlängning med 4 år. Anställningen kan inledas med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Luleå
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse. Urval och anställning kan ske löpande under hela anställningsprocessen.

Tjänsten innebär internationell tjänstgöringsskyldighet, krigsplacering samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef 33. Sambandspluton, Jonathan Karlsson
Tfn: 0920-23 44 78, mejl: jonathan.karlsson@mil.se

Chef 32. Luftbevakningspluton, Alireza Zohrehvand
Tfn: 0920-23 45 36, mejl: alireza.zohrehvand@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Therese Karlsson
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 juni 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare