Systemutvecklare inom Data Mesh

Systemutvecklare inom Data Mesh

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 230 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför tänker vi nytt och använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera it-tjänsterna för den svenska socialförsäkringen. Välkommen till en av Sveriges största it-avdelningar.

Gillar du stora datamängder? Fascineras du av ny teknik och innovativa lösningar? Då är LO Kognitiv dataanalys rätt ställe för dig! Vi har ett hav av datakällor bestående av ostrukturerad och strukturerad data för att skapa insikter och förståelse kring nya och gamla problem samt verifiera bevis på olika hypoteser. Vi försöker inte förutse framtiden - vi skapar den!

Data Mesh, grafdatabaser, neo4j, kafka, java, vue.js, Cassandra, NiFi, openshift
I din roll som systemutvecklare arbetar du agilt inom organisationen och utvecklas tillsammans med andra kollegor. Hos oss arbetar vi bl.a. med komplex textanalys av olika datakällor. Vi drar vårt strå till stacken att med hjälp av teknik för att göra socialförsäkringen bättre.

Vi är i startgroparna för att jobba aktivt med Semantisk datahantering.

Vi arbetar i openshift med neo4j, kafka, Cassandra och Nifi. Vi utvecklar i java och vue.js.

Hos oss får du vara med och göra skillnad på riktigt genom bl.a. projekt som bidrar till att realisera brottsprevention.

Vi söker dig som vill jobba tillsammans och utveckla både dig själv och teamet.

Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.

Vi söker dig som
  • har examen från högskola/universitet inom it-området eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
  • har mycket god erfarenhet inom områden som bedöms relevanta
Det är meriterande om du
  • har verksamhetsnyttan i fokus i utvecklingsprocessen
  • erfarenhet av agil metodik
  • agerar på eget initiativ och tar ansvar för att nå goda resultat
  • samarbetar effektivt med andra för att nå gemensamma mål
  • kan förstå och analysera komplexa frågor
  • har god kommunikativ förmåga
  • har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
  • Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Övrigt
Tillsvidaretjänst heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt.Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning. För den här tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Placeringsort är i första hand Luleå men kan eventuellt justeras för rätt person.

Vill du veta mer om Försäkringskassan som arbetsgivare? Besök fk.se/jobbahososs

Kontaktpersoner
Chef: Ann-Charlotte Hannedahl, tel 010-1128382 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Mats Törngren, tel 010-113 4413 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackliga representanter är för ST Anna-Lena Bahadori Lundgren, Simo Dzeletovic, Saco-S Mohamed Abu-Torse, Amelie Johansson och Seko Fredrik Bruhn. Dessa nås via vår växel 08-786 90 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 2/4. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan. I den här rekryteringen tar vi inte emot personligt brev. Du kommer i stället att få möjlighet att besvara urvalsfrågor. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Ann-Charlotte Hannedahl
Telefon 010-1128382
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.forsakringskassan.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (12 dagar kvar)