Underhållsingenjör Transformatorstationer

Underhållsingenjör Transformatorstationer

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Gillar du blandningen av gammal och ny teknik och utmanas av att få det att samverka? Trivs du med att arbeta med underhållsfrågor och med ett systembaserat arbetssätt? Då har vi en spännande utmaning att erbjuda!

Till gruppen Underhåll Transformatorstationer och Lokalnät som idag består av ett 20-tal medarbetare söker vi nu en Underhållsingenjör till vårt underhåll transformatorstationer med arbetslivserfarenhet från angränsande område. Vi ansvarar för att sköta det operativa underhållet av Vattenfalls elnät i hela Sverige. Här finns anläggningar som har hundra år på nacken likväl som det finns helt nya anläggningar med den absolut senaste tekniken. Vi erbjuder ett stimulerande arbete där du får använda din tekniska kompetens i en omväxlande arbetsmiljö.

Du kommer att
  • Operativt ansvara för underhållet av våra transformatorstationer i ett geografiskt område
  • Ekonomiskt ansvar för sitt underhållsområde.
  • Genomföra tekniska och ekonomiska uppföljningar av entreprenörer.
  • I processen värdera förslag på underhållsåtgärder och reinvesteringar.
  • I processen arbeta med uppgifter och frågeställningar kopplade till våra anläggningar.

Vi söker dig som har
  • Högskoleutbildning gärna med inriktning elkraft alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Minst 5års arbetslivserfarenhet från en liknande roll.
För att passa för rollen så behöver du vara självgående, ha förmåga och tidigare arbetslivserfarenhet av att ta ansvar, strukturera och operativt utföra arbetsuppgifter i våra processer. Du är lösningsorienterad och har förmåga att fatta beslut i både tekniska och ekonomiska frågor utan att för den skull tappa fokus på kvalitet och säkerhet. Du trivs med ett systembaserat arbetssätt och räds inte att arbeta i komplexa system. Likaså har du god social förmåga och lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift på svenska. Resor i tjänsten förekommer.

Det är meriterande om du har
  • SAP erfarenhet
  • NetBas erfarenhet

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrig information
Rekryterande chef: Martin Horvat, 073-0842781
Rekryterare: Johan Macdonald, 073-085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Sista ansökningsdag: 12 Maj

Befattning: Underhållsingenjör

Placeringsort: Luleå eller Stockholm,Solna.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 12 maj 2021 (4 dagar kvar)