Teknisk Driftcentraloperatör

Teknisk Driftcentraloperatör

Om tjänsten
Digitalisering och uppbyggnad av smarta elnät möjliggör energiomställningen i samhället. För att klara av att utveckla nya klimatsmarta lösningar samt styra, övervaka och underhålla Vattenfall Eldistributions alla anläggningar behövs säkra och väl fungerande IT-system, automatiserade arbetsprocesser och moderna systemmiljöer. Gruppen OT och Nätverk ser till att verksamhetskritiska IT-system fungerar tillfredsställande.

I och med att verksamheten digitaliserar sina anläggningar i en allt högre takt erfordras en modern och effektiv felavhjälpningsorganisation. Behovet finns att utveckla verksamheten tillsammans med både elnätsdriftcentraler, larmcentraler, kommunikationsdriftcentraler m.fl.

I rollen som Driftcentraloperatör kommer du bland annat att hantera s.k. 1st line support för en mängd olika tekniska lösningar inom OT-området. Genomföra initial problemanalys, initiera felavhjälpning runt om i Sverige via verksamhetens entreprenörer eller leverantörer. Alternativt dra nytta av den egna enhetens kompetenser s.k. 2'nd line support.

Du hjälper till med idrifttagningar av teknisk utrustning. Du samverkar med andra driftcentraler inom koncernen , externa parter samt inkluderar t.ex. nationella telekom operatörer, larmcentraler etc som vi samverkar med för felavhjälpning. Arbetet bedrivs dygnet runt, året runt så beredskap och/eller skift och jourarbete förekommer.

Din bakgrund
Vi söker dig som har:
  • Gymnasieutbildning inom IT eller Teknik
  • Social förmåga och är service-minded
  • Teknikintresse och IT-vana
  • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker är en strukturerad, drivande och kommunikativ person som har hög integritet. Du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Mer information
Rekryterande chef: Peder Ström, 0706177098
Rekryterare Hanna Korsby, 070-2495138

Fackliga representanter för denna tjänst är: Anne-Marie Sjöbohm Akademikerna, Christian Ericsson Ledarna, Ulf Tengman SEKO, Ann Petersson Unionen. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00

Placeringsort: Luleå

Vi ser fram emot din ansökan senast 7 december 2022.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos Vattenfall Eldistribution AB får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på
https://www.vattenfalleldistribution.se/

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering här: https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (4 dagar kvar)