Teknikspecialist elkraft - Vattenfall Vattenkraft

Teknikspecialist elkraft - Vattenfall Vattenkraft

Vi söker nu en teknikspecialist inom elkraft, tjänsten har flexibel placeringsort vid någon av Vattenfall Vattenkrafts etableringar.

Om arbetet
Du kommer att ingå i avdelning Kraftstationsteknik. Vårt fokus är långsiktig och hållbar förvaltning av Vattenfalls vattenkraftstationer. Idag är vi tolv medarbetare (på sex orter) med specialistkunskaper inom exempelvis elkraft, automation, generatorer och turbiner.

Inom Vattenfall Vattenkraft arbetar vi både med större och mindre underhålls- och investeringsprojekt. Som teknikspecialist kommer du att ansvara för att tillföra teknisk styrning till dessa projekt. Du involveras redan i förstudiefasen i stora investeringsprojekt och arbetar med tekniska frågeställningar som uppstår i pågående projekt eller i daglig drift.

I vattenkraftverken finns såväl modern som äldre teknik och utrustning. Som teknikspecialist inom elkraft kommer du att ställas inför utmaningar att anpassa moderna lösningar till befintlig teknik. De varierade frågeställningarna gör att vi kan erbjuda omväxlande och utvecklade arbetsuppgifter, med goda möjligheter till fördjupning inom ditt teknikområde. Täta samarbeten med kollegor, tekniska konsulter, entreprenörer och leverantörer är en del av vardagen och du kommer att arbeta både på kontor och ute i verksamhetens anläggningar.

Exempel på arbetsuppgifter:
>> Sätta upp funktionella krav för elkraftsutrustning i vattenkraftstationerna utifrån kraftsystemets och anläggningarnas behov
>> Ta fram och kontinuerligt förbättra tekniska riktlinjer och kravspecifikationer
>> Statusbedömningar av olika komponenter, exempelvis transformatorer
>> Tillhandahålla specialiststöd i olika projektfaser och vid problemlösning.

Om dig
Du har civilingenjörsexamen inom till exempel energisystem, elektroteknik, eller teknisk fysik. Alternativt har du likvärdiga kunskaper förvärvade på annat sätt. Ditt tekniska specialistområde är elkraft, som i detta fall omfattar all utrustning mellan en generators fasuttag och överordnat ställverk, ställverk 0,4-400 kV, lokalkraft, lik- och växelspänning samt reservkraft. En viktig huvudkomponent är transformatorer.

Vi tror att du har erfarenhet av elkonstruktion, tekniskt rådgivande roller, arbete med kravspecifikationer och att du är van vid att arbeta projektorienterat. Du har ett brett teknikintresse och kreativt tankesätt och är intresserad av samspelet mellan teknik och människa. Arbetet sker både på egen hand och i team, god samarbetsförmåga är viktigt. Ditt arbetssätt utmärks av initiativförmåga, ansvarstagande och ordning. Du uttrycker dig tydligt i tal och skrift (både på svenska och engelska) och har en mycket god datorvana. B-körkort är ett krav, resor förekommer.

Placeringsort
Någon av Vattenfall Vattenkrafts etableringar i Sverige, ange önskad ort i din ansökan.

Hör gärna av dig om du har någon fråga!
Rekryterande chef Klas Huhtasaari, 076-133 76 08
Rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.

Fackliga representanter
Carl Johansson, Unionen
Anneli Jönsson, Ledarna
Magnus Nilsson, Akademikerna
Jarmo Marjala, SEKO, alla nås via 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Välkommen med din ansökan senast den 27 oktober, 2019!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå.

Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.

Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!