Systemspecialist - Vattenfall Eldistribution

Systemspecialist - Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Rollen som Systemspecialist
Kommunikationsområdet växer konstant i takt med att Vattenfall Eldistribution installerar allt mer moderna, IP-baserade kommunikationslösningar i sitt elnät. Framtidens smarta energisamhälle behöver helt enkelt en ny kommunikationsinfrastruktur. Andra drivkrafter är bl.a. krav på färre och kortare elavbrott och utbyte av föråldrad utrustning. För att lyckas med uppdraget och nå våra mål behöver vi en ny kollega till gruppen IT och Nätverk. Gruppen har ett s.k. livscykelansvar för teknisk utrustning inom områden som Kommunikationsnätverk och Teknisk bevakning.

Som systemspecialist inom området Kommunikation kommer du främst att arbeta med drift- och förvaltning av nätverksbaserade kommunikationslösningar. Dina arbetsuppgifter kan t.ex. inkludera:
 • Drift och förvaltning av befintliga kommunikationslösningar
 • Konfigurera och leverera nätverksbaserad utrustning till projekt
 • Stödja och driva upphandling av teknisk utrustning
 • Agera professionell 'Beställare' och följa upp avtal och att arbeten i anläggningar genomförs enligt ställda krav
 • Bistå vid säkerhetsskyddsanalyser
 • Bistå projekt vid migrering eller utfasning av gammal teknik
 • Genomföra analyser, utredningar och utvärdera ny teknik
 • Vidareutveckla förvaltningsprocess och gränssnitt mot andra avdelningar och interna såväl som externa kunder
Vi ser gärna att du kan ingå i vår beredskapskedja för övervakning av kommunikationsnätverk, serverinfrastruktur och automationsutrustning. Som en del av förvaltningsuppdraget kan det ingå att vara second line support vid mer komplexa fel som är relaterade till kommunikationsutrustning.

Dina kvalifikationer
 • Gymnasial utbildning inom relevant tekniskt område krävs. Akademisk utbildning inom området kan vara meriterande.
 • Erfarenhet från arbete inom kommunikationsområdet och då speciellt datakommunikation i större nätverk inkluderande routrar, switchar och brandväggar av olika fabrikat.
 • Erfarenhet från arbete med administrativa uppgifter, avtalsuppföljning och beställningar av material och tjänster.
 • Erfarenhet från att arbeta med säkerhetsskyddad verksamhet.
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift.
Då kontaktnätet i rollen är brett, både internt och externt, krävs en god samarbetsförmåga. Du behöver även ha ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Du är också van att arbeta självständigt och driva ditt arbete framåt genom egna initiativ, men naturligtvis finns tillgång till handledare inom gruppen och möjlighet att 'växa in' i rollen då miljön är unik.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Peder Ström, tfn 070-6177098. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Elias Ställ, tfn 072-4529540 elias.staell@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Systemspecialist

Placeringsort: Luleå

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 16 apr 2021 (4 dagar kvar)