Systemspecialist (Linux) – Vattenfall Eldistribution

Systemspecialist (Linux) – Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfall Eldistribution har en samhällskritisk funktion och ska inom några år fördubbla leveranskapaciteten i elnätet samtidigt som leveranskvaliteten ska öka. Detta ställer stora krav på digitalisering, där våra tekniska IT-system är en viktig möjliggörare. Inom avdelningen Operational Technology söker vi nu en Systemspecialist inom främst Linux till en av grupperna.

Du kommer att bli en del av förvaltningen av våra OT-system och driftsmiljöer. Tillsammans med dina kollegor och våra leverantörer kommer du att säkerställa hög tillgänglighet på verksamhetskritiska och samhällsviktiga systemfunktioner baserade på Linux och Windows samt virtualisering. Du kommer att arbeta i nära dialog med interna kunder för att omsätta krav till tillförlitliga och robusta miljöer med hjälp av state-of-the-art teknologi.

Vi söker dig som har
  • Relevant utbildning
  • Erfarenhet av Linux och gärna även Windows
  • Arbetserfarenhet inom systemförvaltning, exempelvis ITIL och PM3.
  • God kännedom om IT-system vilka nyttjas för olika delar av ett OT-systems livscykel. exempelvis systemadministration, patchning, backuphantering, övervakning, loggning, analys och fjärraccess.
  • Produktkännedom om moderna driftmiljöer; virtualiserade server- & klientmiljöer, backuplösningar, databaser, AD etc.
Det är meriterande om du har kännedom om exempelvis IT-brandväggar, IP-baserade nätverk, scripthantering, erfarenhet av IT-säkerhetsarbete och användarhantering. Produktkännedom om Veeam, VMware, VDI, Splunk, Tenable och JIRA är också ett plus.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och välkomnar både nyutexaminerade studenter och mer seniora kandidater. Som person tror vi att du är initiativtagande och ansvarskännande samt har en förmåga att se helheten, vilket gör dig uthållig i din stävan att nå uppsatta mål. Du gillar att arbetar i team och är strukturerad och konsekvensmedveten eftersom du kommer att arbete med verksamhetskritiska, samhällsviktigt och säkerhetskänsliga system. Då kontaktnätet i rollen är brett, både internt och externt, krävs att du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Läs mer om oss på:
www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Emma Löfgren, emma.löfgren@vattenfall.com
Rekryterare: Teri-Anne Brink, teri-anne.brink@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Systemspecialist (Linux).

Placeringsort: Luleå

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 14:e augusti 2022.

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (6 dagar kvar)