Projektledare - Vattenfall Eldistribution AB

Projektledare - Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vår målsättning är att Vattenfalls kunder inom en generation ska kunna leva ett mer klimatsmart liv, fritt från fossila bränslen. Som projektledare hos oss får du en möjlighet att vara med och bidra till vår resa att nå dit.

Är du en lösningsorienterad person? Har en eftergymnasialutbildning, gärna inom elkraft? Erfarenhet från projektledning och trivs med ett omväxlade jobb? Då är jobbet som projektledare hos oss något för dig!

Du kommer att
Ditt huvudsakliga uppdrag innebär att leda investeringsprojekt inom vårt distributionsnät. Där du som projektledare kommer ansvarar för att planera och driva dessa projekt i mål till rätt kostnad, kvalitet och tid. Ditt främsta ansvar omfattar följande delar:
  • Följa prognos och budgetuppföljning för beslutade projekt
  • Upphandla och leda konsulter, leverantörer och entreprenörer
  • Samverka internt med övriga funktioner inom Eldistribution, samt externt med kunder, kommuner och myndigheter

Vi söker dig som
  • Har en eftergymnasial utbildning, helst inom elkraftsteknik eller förvärvat motsvarande yrkeserfarenhet
  • Erfarenhet av projektledning och att leda investeringsprojekt i allmänhet och gärna inom distributionsnät
  • Goda kunskap inom entreprenadjuridik
Som person är du lösningsorienterad och ser möjligheter. Du är ansvarstagande, driver ditt arbete framåt på egen hand med god kvalitet och har en förmåga att fatta snabba beslut. Arbetet innebär till stor del att samarbeta med externa kontakter varför vi gärna ser att du har god social förmåga, ett stort engagemang och lätt för att kommunicera, både skriftligt och muntligt. Körkort klass B erfordras.

Det är meriterande om du har
  • Kunskap inom elnätsbranschen och distributionsverksamhet, gärna från entreprenörssidan
  • Kunskaper inom EBRs kalkylering, konstruktioner och arbetsmetoder är andra erfarenheter vi även värderar högt

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Se gärna vår film, https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw.

Övrig information
Rekryterande chef: Tomas Ölvebring, 070 322 19 71
Rekryterare: Matilda Karlsson, 070 235 28 58

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00

Befattning: Projektledare
Placeringsort: Luleå

Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se.
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Elektronik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (14 dagar kvar)