Nätverkstekniker

Nätverkstekniker

Digitalisering och uppbyggnad av smarta elnät möjliggör energiomställningen i samhället. För att klara av att utveckla nya klimatsmarta lösningar samt styra, övervaka och underhålla Vattenfall Eldistributions alla anläggningar behövs säkra och väl fungerande IT-system, automatiserade arbetsprocesser och moderna systemmiljöer. Gruppen OT och Nätverk ser till att verksamhetskritiska IT-system fungerar tillfredsställande, gruppen har ett helhetsansvar för teknisk utrustning och relevanta IT-system.

Nätverkstekniker säkerställer att verksamhetens verksamhetskritiska processdatanätverk fungerar tillfredsställande med hög tillgänglighet och hög säkerhet. Nätverket nyttjas för att kommunicera med verksamhetens elanläggningar med krav på funktion dygnet runt, året om. Beredskap och/eller jourarbete kan förekomma.

I och med att verksamheten digitaliserar sina anläggningar i en allt högre takt erfordras en Nätverkstekniker som kan hjälpa till att konfigurera utrustning och hjälpa projekt med test och idrifttagning samt felsöka nya såväl som äldre tekniklösningar. Du håller liv i både äldre tekniklösningar samtidigt som nya skall utvecklas och introduceras. Målet är även att automatisera och effektivisera arbetsprocesser så lång som möjligt.

Din bakgrund

Vi söker dig med viljan att lära dig teknik eller så är du en erfaren nätverkstekniker. En drivkraft är viljan att säkerställa att alla kunder har en god elleverans, dygnet runt, oavsett om de är små eller stora, lever i storstad eller på landsbygd.

För att kunna utföra arbetet på bästa sätt ser vi gärna att du har med dig:
  • Gymnasial utbildning
  • Erfarenhet av olika nätverkstekniker ex.vis switching, routing
  • Erfarenhet av konfiguration & test av nätverksutrustning
  • Erfarenhet av felsökning i IP-baserade nätverk
Vidare är det meriterande, dock inget krav om du har erfarenhet från IT-system nödvändiga för livscykelhantering (LCM) av kommunikationsutrustning och nätverk inkl. t.ex. nätverksadministration, provisionering, authenticering, IP-planering, test, analys och övervakning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker är en strukturerad, drivande och kommunikativ person som har hög integritet. Du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Mer information

För mer information
Rekryterande chef: Peder Ström, 0706177098
Rekryterare Hanna Korsby, 070-2495138

Fackliga representanter för denna tjänst är: Anne-Marie Sjöbohm Akademikerna, Christian Ericsson Ledarna, Ulf Tengman SEKO, Ann Petersson Unionen. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00

Placeringsort: Luleå

Vi ser fram emot din ansökan senast 7 december 2022.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos Vattenfall Eldistribution AB får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på
https://www.vattenfalleldistribution.se/

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering här: https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (4 dagar kvar)