Lernia söker en mätvärdesoperatör till Vattenfall i Luleå

Lernia söker en mätvärdesoperatör till Vattenfall i Luleå

OM TJÄNSTEN

Vi söker dig som ser möjligheter i förändringar och gillar att jobba med problemlösning! För kunds räkning söker vi dig med erfarenhet inom drift/el/underhåll/teknik till Vattenfall Eldistribution för rollen som teknisk administratör.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning kommer genomföras innan uppdraget kan påbörjas, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Arbetsuppgifter

Vattenfalls verksamhet går ut på att mäta förbrukad energi hos kunder och sedan hantera mätrelaterade avvikelser i såväl interna system som hos kunderna.
 • Beställa och administrera mätningsrelaterad infrastruktur för en fungerande mätning med hjälp av kommunikationskontroller och planeringsunderlag.
 • Avropa fälttjänster till entreprenör för att säkra korrekt mätning och insamling av mätvärden samt analysera felorsaker.
 • Kvalitetssäkra mätvärden i systemen genom beräkningar och rimlighetsanalys.
 • Säkerställa att mätdata och information om mätare är uppdaterad och korrekt i våra system.
 • Utföra mätutredningar och bedöma åtgärder för återupprättande av mätsystemskommunikation.
 • Aktivt bidra till att utveckla och förbättra arbetssätt och systemstöd.
 • Delta i projekt.
Vår verksamhet anpassar sig regelbundet för att möta lagkrav och ändringar i branschen. Det innebär att våra verktyg och arbetssätt ibland förändras därmed även dina arbetsuppgifter.

Kompetens

Vi söker dig med minst gymnasial utbildning, önskvärt inom teknisk/el- inriktning eller administration. Du behöver kunna föra dig obehindrat i såväl svenska som engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av mätinsamling och/eller mätvärdeshantering, erfarenhet från elkraftsbranschen samt arbetat med elarbeten. Du har gärna erfarenhet av att jobba i SAP.

Du kan kombinera dagligt operativt arbete med eget aktivt deltagande i förbättringsarbete. Du är beredd att utvecklas i takt med förändringarna i omvärlden och trivs i en verksamhet som bara blir mer och mer datadriven. Du har god vana av att arbeta i olika IT-system och har lätt för att lära dig nya system

Personliga egenskaper

För att trivas och sedermera lyckas i rollen tror vi att du som söker gillar att jobba i en omväxlande miljö med mycket problemlösning. Du är självständig på din väg mot uppsatta mål. En god förmåga att kunna samarbeta med andra och vara flexibel när det behövs är även viktigt i denna roll. Du håller en positiv attityd och bidrar till god stämning.

Vi värderar de personliga egenskaperna högt.

Om anställningen
 • Placeringsort: Luleå
 • Tjänstgöringsgrad: Heltid, 40 timmar/vecka
 • Uppdragslängd: 2022-07-01 till 2022-12-31
 • Anställningsform: Visstid, som konsult blir du anställd av Lernia och uthyrd till kund

OM ANSÖKNINGSPROCESSEN

Du gör din ansökan genom att klicka på ansök längst ned i denna annons. Vi vill att du med din ansökan bifogar CV samt personligt brev där du redogör för din relevanta erfarenhet för rollen. Ansökningar som kommer in via brev eller e-post tar vi tyvärr inte med i rekryteringsprocessen.

Vi arbetar kontinuerligt med urval och intervjuer. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut, så välkommen med din ansökan redan idag!

Om lernia
Lernia är ett av Sveriges största bemanningsföretag och 2018 förmedlade vi 11 400 bemanningskonsulter. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Vi har kollektivavtal och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, tjänstepension, fem veckors semester, försäkringar enligt kollektivavtal och målsamtal. Välkommen till Lernia - vi är problemlösaren på arbetsmarknaden! Läs mer på lernia.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (64 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.