IT-arkitekt – Vattenfall Eldistribution

IT-arkitekt – Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfall Eldistribution har en samhällskritisk funktion och ska inom några år fördubbla leveranskapaciteten i elnätet samtidigt som leveranskvaliteten ska öka. Detta ställer stora krav på digitalisering, där våra tekniska IT-system är en viktig möjliggörare. Inom avdelningen Operational Technology söker vi nu en IT-arkitekt till en av grupperna.

Du kommer att ha en central roll i att förvalta och bygga upp tillförlitliga och robusta miljöer. Du kommer att vara en nyckelperson inom infrastrukturområdet och ha kontakt med både interna kunder och externa leverantörer för att kunna utveckla moderna systemmiljöer med hjälp av state-of-the-art-teknologi och automatiserade arbetsprocesser. Du kommer också att, tillsammans med dina kollegor, ansvara för att vi har en framtidssäkrad miljö som klarar den nödvändiga utvecklingen och lever upp till lagkrav och andra regelverk.

Vi söker dig som har
  • Relevant utbildning
  • Arbetserfarenhet inom IT-arkitektur
  • Erfarenhet inom IT-system vilka nyttjas för exempelvis livscykelhantering, management, övervakning, provisionering, planering och analys.
  • Arbetserfarenhet inom systemförvaltning, exempelvis ITIL eller PM3.
  • Produktkännedom moderna driftmiljöer; VMware, Linux, Windows, SAN-miljöer, databaser, AD, IP-baserade nätverk, PKI-miljöer etc.
Det är meriterande om du har erfarenhet av OT-systemmiljöer inklusive realtidssystem och IT-säkerhetsarbete, exempelvis härdning, scanning och automatisering med hjälp av ex. Ansible scripts.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person tror vi att du är initiativtagande och ansvarskännande samt har en förmåga att se helheten, vilket gör dig uthållig i din stävan att nå uppsatta mål. Du gillar att arbetar i team och är strukturerad och konsekvensmedveten eftersom du kommer att arbete med verksamhetskritiska, samhällsviktiga och säkerhetskänsliga system. Då kontaktnätet i rollen är brett, både internt och externt, krävs att du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Läs mer om oss på:
www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Emma Löfgren, emma.löfgren@vattenfall.com
Rekryterare: Teri-Anne Brink, teri-anne.brink@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Systemspecialist (Arkitektur).

Placeringsort: Luleå

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 14:e agusti 2022.

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på:

www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)