Förvaltningsledare inom Nätkommunikation

Förvaltningsledare inom Nätkommunikation

Digitalisering och uppbyggnad av smarta elnät möjliggör energiomställningen i samhället. För att klara av att utveckla nya klimatsmarta lösningar samt styra, övervaka och underhålla Vattenfall Eldistributions alla anläggningar behövs säkra och väl fungerande IT-system, automatiserade arbetsprocesser och moderna systemmiljöer. Gruppen OT och Nätverk ser till att verksamhetskritiska IT-system fungerar tillfredsställande. Gruppen har ett helhetsansvar för teknisk utrustning och relevanta IT-system.

Som Förvaltningsledare inom Nätkommunikation säkerställer du att verksamhetens verksamhetskritiska processdatanätverk kallat UCN fungerar tillfredsställande med hög tillgänglighet och hög säkerhet.

Förvaltningsledare etablerar väl fungerande arbetsprocesser kopplat till licenshantering av utrustning såväl som mjukvara. Du hanterar relevanta avtal och leverantörsdialoger samt genomför beställningar av stora volymer material som hela tiden ökar. Du säkerställer att relevant digital data och annan dokumentation hela tiden är korrekt och uppdaterad. Målet är även att effektivisera verksamheten genom att automatisera dokumentation, beställningar och licenshantering så lång som möjligt. För att lyckas krävs både omvärldsbevakning och täta leverantörsdialoger såväl som tät dialog med andra medarbetare, processutvecklare och andra grupper. I rollen ingår även att introducerar nya leverantörer och nya arbetssätt samtidigt som funktionen av äldre tekniklösningar behöver säkerställas.

Din bakgrund

Vi söker dig som har:
  • Erfarenhet från förvaltning. Ex. Produkter, Tjänster, System och/eller Teknisk utrustning.
  • Erfarenhet från kravspecarbete inför upphandling
  • Erfarenhet från licenshantering, mjukvara och/eller hårdvara
  • Erfarenhet från avtalshantering
Det är även meriterande om du har:
  • Erfarenhet från Förvaltningsmodeller
  • Erfarenhet från LoU
  • Erfarenhet från Kommunikationsnätverk
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker är en noggrann och samtidigt initiativrik medarbetare som kan hjälpa till att löpande säkra tillgången till utrustning såväl som kompetens. Du är strukturerad, drivande och kommunikativ med hög integritet. Du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Mer information
Rekryterande chef: Peder Ström, 0706177098
Rekryterare Hanna Korsby, 070-2495138

Fackliga representanter för denna tjänst är: Anne-Marie Sjöbohm Akademikerna, Christian Ericsson Ledarna, Ulf Tengman SEKO, Ann Petersson Unionen. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00

Placeringsort: Luleå

Vi ser fram emot din ansökan senast 7 december 2022.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos Vattenfall Eldistribution AB får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på
https://www.vattenfalleldistribution.se/

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering här: https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/
Mer info
Område Luleå
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (10 dagar kvar)